|

Elon Musk Falcon Heavy'deki hatayı itiraf etti

SpaceX şirketinin kurucusu Elon Musk'ın girişimiyle yapılan dünyanın en güçlü roketi Falcon Heavy, Florida eyaletindeki Kennedy Uzay Üssü'nden geçen hafta uzaya fırlatıldı. Rekor fırlatılışın başarısızlık nedenini Musk Twitter'da açıkladı.

Yeni Şafak
16:13 - 17/02/2018 Cumartesi
Diğer
Elon Musk SpaceX, Tesla Motors, The Boring Company ve Solar City gibi şirketleriyle tanınıyor.
Elon Musk SpaceX, Tesla Motors, The Boring Company ve Solar City gibi şirketleriyle tanınıyor.

Geçtiğimiz hafta, insanoğlunun Mars hayali için dev bir adım atılmıştı. Elon Musk'ın şirketi SpaceX, Falcon Heavy roketini Mars yolculuğu için geçen hafta uzaya fırlattı.

Geçen haftaki fırlatmada roketlerden biri başarı ile ayrılamadı. Musk söz konusu başarısızlığun neden kaynaklandığını kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşım ile açıkladı.

  • Musk hatanın neden kaynaklandığı ile ilgili gelen srouya şu yanıtı verdi:
    Üç motorun ateşlenmesi gereken sistemde, iki motoru yeniden ateşlemek için yeterli yakıt sıvısı kalmamıştı. Düzeltilecek sorun açıkça ortada.

NTV'de yer alan habere göre, Tesla'nin üst düzey yöneticisi ve SpaceX’in kurucusu milyarder iş adamı Elon Musk'a ait Falcon Heavy füzesi, Florida eyaletindeki Kennedy Uzay Merkezi'nden sorunsuz bir şekilde fırlatılmıştı Rekor fırlatılışın en ilginç yanı ise uzaya gönderilen Tesla model otomobildi.


Falcon Heavy Mars'a ne zaman ulaşacak?

Üç besleyici roketi ve 27 motoru olan Falvon Heavy adlı roket, 2 milyon kilogram itme gücünde. Roket, 45 yıl önce NASA'nın astronotları uzaya taşıdığı 'Satürn 5' roketlerinden sonra fırlatılan en güçlü roket olma özelliği taşıyor. Tesla'nın uzay aracının 6 ay sonra Mars'a ulaşması bekleniyor.

#SpaceX
#Falcon Heavy
#Elon Musk
6 yıl önce