|

Elon Musk ilk Ay turistini açıkladı

Elon Musk, dün gece yaptığı canlı yayında SpaceX’in BFR roketiyle Ay’a gönderilecek kişiyi açıkladı. Japon milyarder Yusaku Maezawa, BFR’ın tüm bilelerini satın aldı. Ünlü milyarder yanında çalışan 8 sanatçıyı Ay’a götürecek.

Yeni Şafak
10:44 - 18/09/2018 Salı
Güncelleme: 11:23 - 18/09/2018 Salı
Elon Musk ve Yusaku Maezawa dün gece yapılan bir canlı yayında Ay yolculuğu hakkındaki soruları cevapladı.
Elon Musk ve Yusaku Maezawa dün gece yapılan bir canlı yayında Ay yolculuğu hakkındaki soruları cevapladı.

SpaceX, Elon Musk’ın Mars’a insanlı seferleri için ilk somut adımı atmaya hazırlanıyor. Firmanın uzun zamandır gizlice yürüttüğü, 100 kişilik, 106 m uzunluğundaki Big Falcon Rocket(BFR) projesi artık test aşamasına geçti. BFR, gönderildiği yerden tekrar kalkış yaparak Dünya’ya dönebiliyor.


Elon Musk’ın katıldığı canlı yayında BFR’ın 2023 yılında Ay’a gerçekleştireceği sefer öncesinde bir çok teste tabi tutulacağı belirtildi. Mars’a yolculuk için hazırlanan aracın son testi Ay seferi olacak. Elon Musk’ın geçtiğimiz hafta Twitter’dan Japon bayrağı emojisi paylaşarak ipucu verdiği Ay yolcusu da belli oldu. Japon Moda devi Zozotown’ın kurucusu olan Yusaku Maezawa meğer önceden BFR projesine çok ciddi bir yatırım yaparak tüm biletleri satın almış.


Forbes’in sunduğu detaylara göre 42 yaşındaki Yusaku Maezawa’nın şu an 2,9 milyar dolarlık serveti var. Bir sanat aşığı olan iş insanı, geçtiğimiz yıl satışa sunulan United isimli bir tabloya 110.5 milyon dolar ödedi.

Maezawa, henüz kendisiyle beraber gelecek, bilet ücretlerini önceden karşıladığı çılgın sanatçıları belirlemedi. Ressamlar, müzisyenler, sinema yönetmenleri ve daha pek çok alanda faaliyet gösteren her sanatçı Maezawa’nın kampanyası sayesinde dikkatleri üzerine çekebilir.



Elon Musk, Japon milyarderin Ay’a gitmek için ne kadar ödeme yaptığını açıklamadı. Ancak bilindiği üzere Maezawa, sadece kendisiyle birlikte götüreceği 8 sanatçının ücretlerini ödemekten fazlasını yaptı. Musk, ödenen miktarın önümüzdeki yıllarda yapılacak olan BFR test ve geliştirmelerini finanse edeceğini söyledi.

BFR’nin geliştirme maliyeti 5 milyar doları bulacak. SpaceX, Maezawa ve diğer sanatçılara yeryüzünde temel eğitimler verecek. Kadro, 2023 yılına kadar sefere hazır hale gelecek.

#Elon Musk
#BFR
#AY
6 yıl önce