|

Elon Musk Mars'a göndereceği Tesla'nın fotoğrafını paylaştı

Ünlü girişimci Elon Musk, geçtiğimiz haftalarda kendi Tesla Roadster’ını bir Falcon Heavy roketiyle Mars’a göndereceğini söylemişti. Bu olayın şaka olduğu düşünülüyordu ancak dün yaptığı Instagram paylaşımıyla gerçek olduğu ortaya çıktı.

Yeni Şafak
10:16 - 23/12/2017 Cumartesi
Güncelleme: 10:23 - 23/12/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Elon Musk'ın Falcon Heavy roketi ile Mars'a göndereceği Tesla Roadster.
Elon Musk'ın Falcon Heavy roketi ile Mars'a göndereceği Tesla Roadster.

Tesla ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk, twitter hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşımda vişne kırmızısı Tesla Roadster’ını Mars’a göndereceğini söylemişti. Instagram hesabından yaptığı paylaşımda kapakları açık olan bir roketin yük kısmında bir Tesla Roadster bulunuyor. Fotoğraf ilk olarak sosyal medya platformlarına düşmüştü birkaç saat sonra ise Elon Musk kendi hesabından paylaştı.

SpaceX’in Mars yolculuğu için hazırlanan Falcon Heavy roketinin ilk uçuşu için böyle bir kargo tercih edilmesi olayı biraz renklendirdi. Daha öncesinde benzer test uçuşlarında kargo bölümüne demir veya beton koyuluyordu. Eğer bu denemeler başarılı olursa SpaceX uzay yarışında büyük bir aşama kaydetmiş olacak.

Elon Musk konuyla ilgili olarak Instagram paylaşımına şu notu düştü;

  • Kırmızı gezegen için kırmızı bir araba
  • Yeni roketler genellikle, yük ile yapılan test uçuşlarında içerisinde beton ya da çelik bloklar barındırır. Bu oldukça sıkıcı görünüyor. Tabii ki de sıkıcı gözüken şeyler özellikle de şirketler için berbattır.
  • Biz de bu yüzden alışılmadık bir şey yapmak istedik, bizi hissettiren bir şey.Uçuştaki yük orijinal bir Tesla Roadster olacak ve içerisinde 'Space Oddity' çalarken Mars'ın eliptik yörüngesinde milyarlarca yıl boyunca dönecek.

Elon Musk’ın haftalar önce yaptığı açıklamadan sonra SpaceX yetkilileri ilk test uçuşunda böyle bir kargonun patlamayla sonuçlanabileceğini belirtmişti. Bu nedenle bir süredir şirket yetkilileri Musk ile anlaşarak rokete, otomobilin sahte bir versiyonunu koymak istiyordu. Ancak Musk twitter’dan duyurduğu gibi gerçek otomobilin gönderileceğini söyledi. Eğer test başarılı olursa Tesla Roadster Mars’ın yörüngesinde arabası olan ilk otomobil markası olacak.

#Tesla
#SpaceX
#Mars
#Elon Musk
6 yıl önce