|

Elon Musk’ın Twitter hesabı geçici olarak kapatıldı

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından biri olması dışında Elon Musk’ın da yoğun biçimde kullandığı Twitter, eski dostunu üzecek bir karar aldı. Bitcoin hakkında tavsiyeler verdiği Twitter hesabı kapatılan Elon Musk, kısa süre içerisinde hesabına kavuşsa da ‘bağımlılık’ seviyesinde değer verdiği Twitter yokken oldukça zorlu birkaç saat yaşamış olabilir...

Yeni Şafak
16:51 - 23/10/2018 Salı
Güncelleme: 17:21 - 23/10/2018 Salı
Yeni Şafak
Elon Musk, SpaceX ve Tesla'daki başarılarından çok Twitter macerası üzerinden eleştiriliyor.
Elon Musk, SpaceX ve Tesla'daki başarılarından çok Twitter macerası üzerinden eleştiriliyor.

Google, Twitter ve Facebook gibi internet dünyasının dev şirketleri, kripto para piyasaları ve blockchain dünyasına dair katı bir reklam politikasına sahip. Özellikle Twitter, bu konudaki hassasiyetini en katı kurallarla korumaya çalışıyor ve küçük tavizleri bile ‘imkansız’ olarak nitelendiriyor. Kripto para konusunda ‘ciddi’ bilgiler veren insan sayısının artmasıyla iyiden iyiye önem kazanan denetimin son kurbanı Elon Musk oldu.


Hack saldırısı' zannetti

Twitter’a olan ilgisi ve sürekli olarak, her konu hakkında tweet atma arzusuyla tanınan Elon Musk, kripto para dünyasına dair açıklamaları nedeniyle hesabını kaybetmek zorunda kaldı. Geçtiğimiz yıllarda Bitcoin’in kurucusu Satoshi Nakomato olduğuna dair iddiaları net biçimde yalanlayan Musk, Bitcoin’e dair yatırım tavsiyelerini tweet’lemesiyle hiç beklemediği bir tepkiyle karşılaştı. Musk, Twitter hesabının geçici bir süre için kapatılmasına o kadar şaşırdı ki, bunu bir ‘hack’ saldırısı olarak değerlendirdiğini bile ifade etti. Kendi Twitter hesabından "Sanırım hacklendim ve Twitter hesabımı kapattı" şeklinde tweet attı.


Elon Musk’ın hesabı kısa süreliğine kapatıldıktan sonra yeniden ulaşılabilir duruma getirildi. Kısa süreli aranın ardından Elon Musk’ın en büyük tutkusu Twitter’a ‘sıkı sıkı’ sarılacağını öngörüyoruz.

#Elon Musk
#Twitter
#Bitcoin
5 yıl önce