|

En çok sorun çıkaran iPhone modeli belli oldu

Veri güvenliği şirketi Blancco, en çok sorun çıkaran iPhone modellerinin listesini yayınladı. 10 farklı iPhone cihazının yer aldığı listede %3’lük hata puanıyla iPhone 8 Plus, en az sorun çıkaran iPhone modeli seçildi. Peki, en çok sorun çıkaran iPhone modeli hangisi? İşte Blancco şirketinin yayınladığı o rapor.

Yeni Şafak
14:06 - 15/07/2018 Pazar
Güncelleme: 14:14 - 15/07/2018 Pazar
Yayınlanan rapordaki ilk dört cihaz dikkat çekiyor.
Yayınlanan rapordaki ilk dört cihaz dikkat çekiyor.

Veri güvenliği ile ilgili yazılımlar üreten Blancco şirketi, son beş yıllık Apple akıllı telefon modelleri arasında bir çalışma yaparak en çok arıza yapan iPhone modellerini listeleyen bir rapor yayınladı. Araştırmaya göre listenin ilk dört sırasında iPhone 6 modelleri yer alıyor.

Geçtiğimiz 5 yıl baz alınarak hazırlanan raporda, başta iPhone modelleri olmak üzere çeşitli akıllı telefon markalarına ait arıza bilgileri ve oranlarına da yer verildi.


Rapora göre, iPhone modelleri arasında en çok arıza çıkaran telefonun iPhone 6 olduğu görülüyor. Arıza oranlarının yayınlandığı listede iPhone 6, %22’lik arıza oranıyla birinci sırada yer alırken, onun hemen ardından da %16’lık oranıyla iPhone 6S geliyor. Bu da demek oluyor ki, her beş iPhone 6’dan birisinde tamir edilmesini ya da değiştirilmesini gerektiren arızalar bulunuyor. iPhone 5S'in bile %5’lik arıza oranıyla çok daha güvenilir bir telefon olduğu görülüyor.


İşte o arızalar

Tüm iPhone modellerinde en çok görülen arızaların Bluetooth, Wi-Fi, kulaklık bağlantıları ve mobil veri olduğu belirtiliyor. Apple’ın bu yıl tanıtımını gerçekleştirdiği iPhone X ile iPhone 8 Plus modelinde ise arıza ve sorun oranı yüzde 3’e kadar gerilerken, bu rakamın oldukça başarılı bir rakam olduğunu söyleyebiliriz.

#iPhone 6
#iPhone 6s
#Apple
6 yıl önce