|

En kibar kullanıcıya Google'dan mesaj

Google'da yaptığı aramaların başında 'lütfen' sonunda ise 'teşekkür ederim' ifadesini kullanan İngiliz kadın sosyal medyada yankı uyandırdı. Yaşlı kadın için Google da resmi Twitter hesabı üzerinden mesaj yayınladı.

Yeni Şafak ve
11:54 - 17/06/2016 Cuma
Güncelleme: 08:55 - 17/06/2016 Cuma
Yeni Şafak
Google aramalarında 'lütfen' ve 'teşekkür ederim' ifadeleri kullanan 86 yaşındaki İngiliz kadın kısa sürede popüler oldu.
Google aramalarında 'lütfen' ve 'teşekkür ederim' ifadeleri kullanan 86 yaşındaki İngiliz kadın kısa sürede popüler oldu.

Dünya arama motoru devi Google'da her gün onlarca bilgi aratıyoruz. Tabii Google bu amaçla kurulan bir platform olduğu için aramalarımızı genellikle emir kipiyle yapıyoruz. Fakat bu konuda bizden farklı düşünen insanlar da yok değil. Örneğin 86 yaşındaki İngiliz May Ashworth…



Ashworth'un torunu Ben Eckersley, geçtiğimiz günlerde büyükannesinin yaptığı sıra dışı bir Google aramasını görmüş ve bunu Twitter üzerinden paylaşmıştı. Bu paylaşım kısa sürede on binlerce RT almıştı.





Yukarıdaki örnekte görüldüğü üzere May Ashworth Google aramasında “Lütfen bu roma rakamlarını çevirir misiniz 'mcmxcviii' teşekkür ederim.” ifadesini kullanmış. Zaten bu fotoğraf, yaşlı kadının kısa sürede popüler olmasını sağladı.



Ashworth'un artan popülaritesine Google da kayıtsız kalmadı ve resmi Twitter hesabı üzerinden “Sevgili büyükanne, teşekküre gerek yok.” mesajını paylaştı.





Gelişmeler üzerine yaşlı kadının torunu Ben Eckersley ile BBC muhabirleri röportaj yaptı. Büyükannesinin aramaları neden kibarca yaptığı sorularına “Google aramalarına, şirketin genel merkezindeki insanların yanıt verdiğini düşünüyor. Kibar olursa arama sonuçlarının daha hızlı ekranda belireceğini sanıyor.” cevabını verdi.



Son günlerde İngiltere'de oldukça popüler olan büyükanneye Google'ın İngiltere resmi Twitter adresinden de mesaj gönderildi.







#Google
#En kibar kullanıcı
#May Ashworth
8 yıl önce