|

Enerji verimliliği için 5G önemli

Son 20 yılda bilgi ve iletişim sektörünün ortaya çıkardığı karbon emisyonu da yaklaşık üç katına ulaşmış durumda. Bilişim ürün ve hizmetlerinin çevreye duyarlı ve sürdürülebilir olması giderek daha önemli hale geliyor.

02:17 - 23/10/2022 Pazar
Güncelleme: 02:22 - 23/10/2022 Pazar
Yeni Şafak
Enerji verimliliği için 5G önemli
Enerji verimliliği için 5G önemli

Doğa dostu teknoloji üretimi ve kullanımı yani yeşil bilişim ülkelerin gündeminde üst sıralarda yer alıyor. Bilişim teknolojilerinin doğru şekilde kullanılması halinde de diğer endüstriler için de karbon emisyonunun yüzde 20 oranında azaltılabileceği tahmin ediliyor.

IoT CİHAZLARI KATKI SUNUYOR

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ev sahipliğinde düzenlenen programa BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu da katıldı. Karagözoğlu, teknolojinin enerji verimliliğine olan katkısına değindi. Yenilenebilir enerji kaynaklarının öneminden bahseden Karagözoğlu, “Güç sistemlerinde enerji verimliliği ve yeşil ağlar için radyo teknolojileri ve 5G’de giderek daha önemli hale geliyor. Buna hem ağ hem de cihaz için enerji tasarrufu sağlayan çözümleri de dahil edebiliriz. Otomosyon sistemleri, IoT cihazları ve SCADA sistemleri güç sistemlerinde enerji verimliğini artırılmasında büyük rol oynuyor. Bu sistemlerin 5G haberleşme teknolojileri ile birlikte uyum içinde çalışması oldukça önem arz ediyor” ifadelerini kullandı.

Yeni teknikler önceliğimiz

  • Başkan Karagözoğlu, “İletim sorunlarına çözüm geliştirmede teknoloji kullanımının öncü bir rol üstleneceğini ve enerji verimliliğine odaklanan yeni tekniklerin ve teknolojilerin kullanılmasının teşvik edilmesinin tüm kurumlarımızın önceliği olması gerektiğini düşünüyorum. Bu önemli etkinlikte de teknolojik yenilikler, gelecek planları ve gündemdeki diğer önemli konular ile konunun etraflıca değerlendirilecek ve eminin çok değerli fikirler ortaya çıkacaktır” sözleriyle konuşmasını noktaladı.
#Teknoloji
#Enerji
#5G
1 yıl önce