|

Ericsson ve Çin operatörleri arasında dev anlaşma

Melih Bayram Dede
00:00 - 27/04/2008 Pazar
Güncelleme: 15:12 - 27/04/2008 Pazar
Yeni Şafak
Ericsson ve Çin operatörleri arasında dev anlaşma
Ericsson ve Çin operatörleri arasında dev anlaşma

Ericsson, Çin'in en büyük iki mobil operatörü China Mobile ve China Unicom ile 1.3 milyar USD ve devamında 140 milyon USD değerinde GSM genişletme çerçeve anlaşmaları imzaladı. Pekin'deki törene Çin Hükümet Başkanı Wen Jiabao ve İsveç Başbakanı Fredrik Reinfeldt katıldı.


China Mobile ve China Unicom, Çin'de yaklaşık 550 milyon kullanıcıya mobil servis sağlıyor. GSM şebeke genişletme projesi her iki operatöre de performans ve şebeke kapasitelerini artırmak; zengin veri servislerinden yeni gelir akışı yaratmak ve geliştirilmiş kullanıcı deneyimi sunmak için yardım edecek.


China Mobile ile yapılan çerçeve anlaşması kapsamında Ericsson, Çin'in 19 bölgesindeki GSM/GPRS kapsama ve kapasitesini artırmak için teknik destek ve sevisler ile birlikte core ve radyo ağ ekipmanının, temel sağlayıcılarından biri olacak. Ericsson aynı zamanda mobil ağlarda enerji tüketimini ve karbondioksit emisyonunu azaltan enerji tasarruflu özellikler sağlayacak. Bu, daha önce iki taraf arasında imzalanan Stratejik İşbirliği Sözleşmesi ”Yeşil Aksiyon Programı”nın bir parçası olarak yer alacak.


China Unicom ile imzalanan anlaşma çerevesinde ise Ericsson, daha önce hizmet vermediği bölge Pekin'in de dahil olduğu Çin'deki 10 bölgenin GSM şebekesini genişletmeye yardım edecek. Ericsson aynı zamanda ilgi çekici multimedya servis ve uygulamalarına yönelik WAP servisleri için multimedya çözümleri de sunacak. Projenin 2008 yılı içinde tamamlanması planlanıyor.


Ericsson'un Başkan ve CEO'su Carl-Henric Svanberg: “Ericsson global uzmanlığıyla Çin'in sürekli genişleyen telekom endüstrisine her zaman destek vermektedir. Yeni çerçeve anlaşmaları Ericsson'un Çin pazarındaki lider mobil iletişim sağlayıcısı pozisyonunu güçlendirmektedir. “Herkes için iletişim” vizyonumuzu destekleyen bu anlaşma ile Çin'in ekonomik ve sosyal gelişiminin bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz.” dedi.


Ericsson'un Çin'den sorumlu başkanı Mats H. Olsson ise konu ile ilgili olarak: “China Mobile ve China Unicom'a şebeke genişletme projeleri sunduğumuz için heyecanlıyız. Ericsson için, Çin'deki tüketicilere yenilikçi servisler sağlamak üzere uzun soluklu stratejik iş ortaklarıyla çalışmak bir ayrıcalıktır.” şeklinde konuştu.


Törene China Mobile Başkanı Wang Jianzhou, China Unicom Başkanı Shang Bing, Ericsson Yönetim Kurulu Başkanı Michael Treschow, Ericsson Başkan ve CEO'su Carl-Henric Svanberg ve Çin'den Sorumlu Başkan Mats H Olsson da katıldı.

16 yıl önce