|

Facebook aile fotoğraflarını analiz edecek

Facebook reklam hedeflemede başarılı olabilmek için yayınladığımız fotoğraflardaki verileri de kullanacak. Sosyal medya devi özellikle aile fotoğraflarından veri toplamak için geliştirilen projenin patentini aldı.

Yeni Şafak
11:14 - 16/11/2018 Cuma
Güncelleme: 11:20 - 16/11/2018 Cuma
Yeni Şafak
Dünyanın en büyük sosyal ağı Facebook'un toplam 2.3 milyar kullanıcısı bulunuyor.
Dünyanın en büyük sosyal ağı Facebook'un toplam 2.3 milyar kullanıcısı bulunuyor.

Facebook, aileleri hedefleyen reklamlar için fotoğrafları ve paylaşımları analiz edecek bir patent aldı. Reklam firmaları için önemli olan elementleri ve özellikle fotoğraflardaki yüzleri tespit eden algoritma özellikle aileleri ilgilendirecek reklamların yayınlanmasına yardımcı olacak. Facebook bu sistemi geçtiğimiz yıl yayınladığı aile hedefleme programı için kullanacak.

Sosyal medya platformu hali hazırda kimlerin aynı evde yaşadığını tespit edebiliyordu. Profillerdeki ilişki kısımlarını inceleyerek ya da soy isimleri ve bulundukları konumları inceleyen algoritma küçük çaplı aileleri ağa dahil etmişti. Ancak bu tespitler her zaman doğru çıkmıyordu.


Örneğin bir erkek farklı kadınla birkaç fotoğraf paylaşıyorsa ve altına meleklerim veya canlarım gibi bir şey yazarsa Facebook bu kişilerden birini eşi diğeriniyse kızı olarak kaydediyor. Bu kişilerin Facebook hesabı olmasa dahi veriler sisteme işleniyor. Bu şekilde küçük bir aile yapısı ortaya çıkıyor.


Facebook her zaman doğru tespitler yapmasa da reklam şirketlerinin işine yarayabilecek materyalleri sağlayabiliyor. Bunları yaş, cinsiyet ve ekonomik statü olarak sıralıyor.

Patentin içeriğine göre veri alınacak dosyalar yalnızca kullanıcıların açık bir şekilde yayınladığı fotoğraflar olacak. Özel mesajlardan yollanan özel fotoğraflar ya da videolar veri elde etmek için kullanılmayacak.

#Facebook
#reklam
#patent
#sosyal medya
5 yıl önce