|

Facebook emektar özelliğini yayından kaldırdı

Facebook ilk defa 2011’de yayına aldığı ‘ticker’ özelliğini yayından kaldırdı. Ana sayfanın sağ tarafında bulunan ve anlık yayın akışının takip edildiği bölme tarihin tozlu sayfalarında yerini aldı.

Yeni Şafak
13:22 - 13/12/2017 Çarşamba
Güncelleme: 14:11 - 13/12/2017 Çarşamba
Diğer
Facebook'un güncel kullanıcı sayısı 1,59 milyar olarak belirtiliyor.
Facebook'un güncel kullanıcı sayısı 1,59 milyar olarak belirtiliyor.

Facebook’un en eski araçlarından birisi olan ‘ticker’ artık kullanımdan kaldırıldı. 2011 yılında ortaya çıkan özellik Facebook’un masaüstü görünümünde haber akışının sağında yer alıyordu. Arkadaşlarınızın beğenmeleri ve yorumlarını anlık olarak bu bölmeden görebiliyordunuz.

  • Sosyal medya devi bu özelliği neden kaldırdığına dair hiçbir açıklama yapmadı. Firmanın az kullanılan ve reklam geliri sağlamayan araçları direk olarak sildiğini biliyoruz.

Kişi hareketleri anlık takip edilebiliyordu

Facebook, 2011 yılında gönderileri tarihe göre sıralamayı bırakmıştı. Bize ilgileneceğimizi düşündüğü gönderileri göstermeye başlamıştı. Benzer bir değişikliği geçtiğimiz yıl Instagram’da hayata geçirdi. Bu yenilikle birlikte ortaya çıkan ticker, arkadaşlarınızın etkinliklerini anlık olarak takip etmenize izin veriyordu. Bununla birlikte ticker’ın haber kaynağının sunmadığı ekstra bir özelliği yoktu.

Algoritma tabanlı haber kaynağı çoğu zaman kullanıcıların faydasına olsa da bazen kandırılabiliyor. ABD başkanlık seçimlerinin, Rusya kaynaklı reklamlarla manipüle edildiği ve toplamda 126 milyon Amerikalı’nın seçim kararının etkilendiği daha öncesinde açıklanmıştı.

#Facebook
#Ticker
#Sosyal medya
6 yıl önce