|

Facebook fazla zaman geçirdiğinizde uyarı verecek

Facebook, uygulamada fazla zaman geçirdiğinize dair uyarı vermeye hazırlanıyor. Geçtiğimiz günlerde Instagram için benzer bir özellik sızdırılmıştı. Sosyal medya platformu, kullanıcıların uygulamada ne kadar zaman geçirdiğini takip eden bir istatistik çizelgesi ve uyarı sistemini test etmeye başladı.

Yeni Şafak ve
11:07 - 25/06/2018 Pazartesi
Güncelleme: 13:45 - 25/06/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Facebook artık çok vakit geçirdiğiniz için uyarıda bulunacak.
Facebook artık çok vakit geçirdiğiniz için uyarıda bulunacak.

Bir programcı tarafından ortaya çıkarılan zaman çizelgesi özelliğinin ismi ‘Your Time on Facebook’ olarak belirtiliyor. Instagram’ın ‘usage insight’ özelliğiyle birbirine çok benzeyen uyarı sistemi, uygulamada ne kadar zaman geçirdiğinizi yönetmenizi sağlayacak.

Jane Manchun Wong isimli yazılımcının paylaştığı ekran görüntülerinde Facebook’ta günlük kaç dakika geçirildiği yazıyor. Ekran görüntülerinde birde ‘manage your time’ seçeneği bulunuyor. Bu seçenekle uygulama için ayırdığınız süreyi aştığınız zaman bildirimle uyarı geliyor.


Facebook tarafından konu hakkında açıklama yapılmadı. Ancak sosyal ağlar ve akıllı telefon üreticileri ürünlerinin bağımlılık yapmasıyla ilgili büyük eleştiriler almaya başladı. Bu konuyla ilgili olarak Apple ve Google yeni mobil işletim sistemi güncellemelerinde zaman kullanımıyla ilgili özellikler getirdi. Önümüzdeki aylarda gelecek olan güncellemeler teknoloji bağımlılığını azaltmayı hedefliyor.

#Facebook
#Instagram
#Sosyal Medya
6 yıl önce