|

Facebook hisse senetleri adeta çakıldı

50 milyon kullanıcıya ait verilerin bir analiz şirketi olan Cambridge Analytica’ya usulsüz olarak paylaşılmasının ardından Facebook hisseleri adeta çakıldı. Teknoloji devi firmanın hisseleri bir hafta içerisinde yüzde 13 düşüş gösterdi.

Yeni Şafak
13:56 - 24/03/2018 Cumartesi
Güncelleme: 14:00 - 24/03/2018 Cumartesi
Diğer
Facebook'un değeri son skandalla beraber 60 milyar dolar azaldı.
Facebook'un değeri son skandalla beraber 60 milyar dolar azaldı.

Facebook geçtiğimiz haftadan beri Cambridge Analytica skandalıyla sarsılıyor. Kullanıcıların indirdiği anket uygulamasının kişisel bilgileri ele geçirerek bir analiz şirketine verdiği ve bu verilerin siyasetçiler tarafından propaganda için kullanılması ortaya çıktı. Bu skandalın ortaya çıkmasından sonra Facebook hisse senetleri son bir haftada büyük bir düşüş gösterdi.

Hürriyet’te yer alan habere göre skandalın ardından Facebook hisseleri Cuma günü haftayı yüzde 13'lük bir düşüşle 160 doların altında kapatırken, Facebook hisselerinde bu denli en son Temmuz 2012 yılında bir düşüş görülmüştü.

Facebook CESsu Sheryl Sandberg, skandalın ortaya çıkmasının ardından Perşembe günü CNBCye verdiği röportajda şirketin, kullanıcı gizliliğine verilen hasarın Facebookun hisse senetleri veya iş modeline bir zarar vermeyeceğini düşündüğünü söylemişti.

Reklam şirketleri tepki gösterdi

BBC Radyo 4’e değerlendirmede bulunan dünyanın en büyük reklam şirketlerinden M&C Saatchi’nin Başkanı David Kershaw, İngiltere’nin en büyük reklamcılarını temsil eden çatı kuruluş ISBA’nın Facebook yetkileri görüşerek tepki ve taleplerini iletmeye hazırlandığını bildirdi. Kuruluş halihazırda 3 binin üzerinde markayı temsil ediyor.

Cambridge Analytica skandalı

Facebook kriterlerini ihlal ederek 50 milyon kullanıcının verisinin siyasi kampanyalarda kullanılması skandal etkisi yarattı. Trump’ın eski danışmanının da kurucusu olduğu şirketlerin gerçekleştirdiği kampanyalar arasında 2016 ABD seçimleri ve İngiltere’nin Brexit oylaması olması dikkat çekiyor.

#Facebook
#Cambridge Analytica
#Skandal
6 yıl önce