|

Facebook verilerinizin durumunu öğrenmek mümkün

Yaşadığı gizlilik skandalı ile milyonlar kişinin bilgilerinin paylaşıldığı Cambridge Analytica skandalı ile ilgili olarak Facebook yaptığı açıklamada, yaşanan veri ihlali ile ilgili olarak hesabınızın etkilenip etkilenmediğini kontrol etmenizi sağlayan bir özelliği duyurdu.

Yeni Şafak
12:23 - 11/04/2018 Wednesday
Güncelleme: 12:24 - 11/04/2018 Wednesday
Yeni Şafak
Yaşanan gizlilik skandalı sonucunda kişisel verilerinizin durumunu öğrenebilirsiniz.
Yaşanan gizlilik skandalı sonucunda kişisel verilerinizin durumunu öğrenebilirsiniz.

Aralarında Türkiye’den kullanıcıların da bulunduğu 87 milyon hesabın gizli bilgileri Dr. Aleksandr Kogan tarafından geliştirilen “This Is Your Digital Life” uygulaması aracılığıyla toplanmış ve ABD seçimlerinde kullanılmak üzere Cambridge Analytica şirketi ile paylaşılmıştı. Birçok Facebook kullanıcısı gizli bilgilerinin çalınıp çalınmadığından habersiz süreci takip etmeye başladı. Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg, yaşanan olayın ardından kullanıcılarından özür dileyerek, aynı olayın bir daha yaşanmayacağını söyledi.

Ayrıca Cambridge Analytica gibi kullanıcı verilerini ele geçirmeye çalışan AggregatelIQ ve CubeYou firmalarına da Facebook’tan erişim engeli geldi.

Sosyal medya devi Facebook, yaşanan bu olayın ardından, verilerinin Cambridge Analytica ile paylaşılıp paylaşılmadığını merak eden kullanıcılar için yeni özelliği duyurdu.

tıklayarak ulaşabileceğiniz site üzerinden aşağıdaki ekran bilgilerinizin durumunu öğrenebilirsiniz.
#Facebook
#Cambridge Analytica skandalı
#Türkiye
6 years ago