|

Facebook: Yakınımıza taşının en az 30,000 TL verelim!

Yüksek maaş, serbest ortam, evden çalışabilme, envai çeşit yan hak, ikramiyeler vs. vs.

Yeni Şafak ve
14:42 - 21/12/2015 Pazartesi
Güncelleme: 12:42 - 21/12/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

'Dünyanın en çok çalışılmak istenen şirketleri sıralamasında' her sene ilk 10'da kendisine yer bulan Facebook'u yeryüzü cennetlerinden birisi kılan bu çekiciliğinin altındaki şüphesiz pek çok sebep var. Maaşların yüksekliği, serbest çalışma ortamı, gerektiği durumlarda evden çalışabilme, adeta bir eğlence merkezini andıran devasa kampüsü, envai çeşit yan hak, ikramiyeler vs. vs. Gördüğümüz gibi saymakla bitmiyor!



Tabii tüm bunların karşılığında da çalışanlarından artık hangi bölümle ilgili ise o alanda fark yaratmasını bekliyorlar ki bu da tabii ki en doğal hakları. Nitelikli eleman ve işinden mutlu çalışanlarla yürüyen bir şirkette başarı da kaçınılmaz olarak geliyor.



İşte

şimdiki haberimiz de Facebook'un neden elini attığını her işte bu kadar başarılı olduğunun en güzel örneklerinden birisi.



Facebook yönetimi, çalışanlarına diyor ki:




Keza şartlara ve duruma bağlı olarak daha fazla da ödeme alabilecek bazı çalışanlar.



Facebook'un bu teşviğinin sebebi, merkez ofislerinin oldukça sapa bir yerde kalışı. Şöyle ki, bölgenin merkezi olan San Francisco Körfezi ile Facebook merkez ofisinin yer aldığı One Hacker Way; Menlo Park arasında yaklaşık 50 kilometre bir mesafe var. İşte Facebook yönetimi de çalışanlarının işini kolaylaştırmak için böyle bir teşviğe gidiyor.



Tabii yine bu sayede mesainin uzaması vb. gibi durumlarda oluşabilecek tersliklerin olsun, çalışanların iş geliş/gidişlerinde harcadıkları eforun verimliliklerinde sebep olduğu düşüşler olsun bu tip sorunların da önü alınmış oluyor.



Facebook sözcüsünün konuya ilişkin açıklaması da ibretlik:




İşte kuruluşlarının üzerinden henüz sayılı yıllar geçmesine rağmen, her yıl sonunda milyar dolarlık karlar açıklamayı başarabilen firmalar böyle yönetilen firmalar.



Hiçbir başarı tesadüf değil.




#facebook
#sosyal ağ
#sosyal medya
8 yıl önce