|

Facebook yeni bir zaman birimi buldu

Facebook, özellikle sinema, oyun ve sanal gerçeklik gibi alanlarla uğraşan kişiler için yeni bir zaman birimi buldu. Flicks adı verilen zaman birimi nanosaniyeden büyük ve mikrosaniyeden büyük olarak belirtiliyor.

Yeni Şafak
11:02 - 23/01/2018 mardi
Güncelleme: 11:10 - 23/01/2018 mardi
Yeni Şafak
Facebook'un Londra ofisinden bir fotoğraf.
Facebook'un Londra ofisinden bir fotoğraf.

Sosyal medya devi Facebook, bugün yeni bir zaman birimi bulduğunu ve adını Flicks olarak belirlediğini duyurdu. Saat, dakika, saniye gibi bir zaman birimi olan Flicks, saniyenin 1/705,600,000 olarak belirlenmiş. Nano saniyeden büyük, mikrosaniyeden küçük olan bu zaman birimi programcıların işine yarayacağa benziyor.


Yeni zaman birimi ne işe yarar?

Facebook tarafından bulunan zaman birimi Flicks, saniyenin yaklaşık 705 milyonda birine denk geliyor. Özel efekt sanatçıları, film, oyun, sanal gerçeklik gibi konularda çalışan kişiler tarafından kullanılabilecek olan zaman birimi, her karenin kolay okunabilir ve kolay kullanımlı sayı ile sorunsuz bir şekilde bölünmesine imkan sağlıyor.

  • Filmlerin çoğu, saniyede 24 kare ile çekiliyor ve saniyede 24 fotoğrafın hızlıca gösterilmesi ile hareket illüzyonu oluşuyor. Her kare yaklaşık 0, 4166666667 saniye veya 41666666.669 nanosaniye kadar zaman alıyor. Bu da her seferinde bir kare ile uğraşanlar için oldukça büyük zorluklar çıkarıyor. Bu nedenle Flicks daha kullanışlı olacağa benziyor.

Yeni zaman birimi Flicks’in açık kaynaklı olarak kullanımına ve tüm detaylarına GitHub üzerinden ulaşabilirsiniz.

#Flicks
#zaman birimi
#Facebook
il y a 6 ans