|

Fenerbahçe PUBG takımını duyurdu

Amatör branşlar da kazandığı başarılarla dikkatleri üzerine çeken Fenerbahçe, e-spor tarafındaki takımlarına bir yenisini daha ekledi. İşte konu hakkındaki detaylar.

Yeni Şafak
17:35 - 22/11/2018 Perşembe
Güncelleme: 17:47 - 22/11/2018 Perşembe
DHA
Başta Galatasaray olmak üzere, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Bursaspor pek çok oyun için e-spor takımı kurdular.
Başta Galatasaray olmak üzere, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Bursaspor pek çok oyun için e-spor takımı kurdular.

Türkiye’nin en büyük spor kulüplerinden biri olan Fenerbahçe, amatör branşlara yatırım yapmaya devam ediyor. Pek çok amatör branşta ülkemizi temsil eden sarı lacivertli ekip, e-spor tarafındaki yatırımlarına bir yenisini daha ekledi.

Son yıllarda e-spor dünya genelinde hayli popüler bir hale geldi. Özellikle Japonya, Çin, Kore ve ABD gibi ülkelerde, e-spor ile uğraşan oyuncular hayli uçuk paralar kazanabiliyorlar.

CNN Türk'ün haberine göre Türkiye’de son yıllarda e-spor tarafında önemli ilerlemeler kaydetti. Her ne kadar henüz yukarıda saydığımız ülkeler kadar olmasa da Türkiye’de de e-spora olan destek günden güne artıyor.

Birkaç sene öncesine kadar ülkemizde büyük çapta sadece LoL turnuvaları düzenleniyordu. Şimdi geldiğimiz noktada ise Fortnite, PUBG ve CS GO için de hayli büyük turnuvalar düzenlenmekte.

Bu büyük turnuvalar, Türk sporunun öncü isimlerinin de dikkatini çekmeyi başardı. Başta Galatasaray olmak üzere, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Bursaspor pek çok oyun için e-spor takımı kurdular.

Geçtiğimiz gün bu takımlara bir yenisi daha eklendi. Fenerbahçe, PUBG oyunu için yeni bir e-spor takımı kurduğunu açıkladı. Takım kadrosunda yer alan isimler ise şu şekilde;

  • Arif “Marco Delvecchio” Güllü
  • Onur “Kalimdor” Uzunbayır
  • Bilal “theBSD” Duman
  • Rüzgar Tugay “XONK” Başoğlu
#E-spor
#PUBG
#Fenerbahçe
5 yıl önce