|

FIFA 18'deki futbolcu aslında futbolcu değilmiş

Futbol oyunlarında, futbolcuların performansları bir puanlama sistemi ile ölçülüyor. Bazı futbolcuların puanı yüksek olurken bazılarının oldukça düşük çıkabiliyor. Ancak FIFA 18’deki bir Alman futbolcunun aslında futbolcu bile olmadığı ortaya çıktı.

Yeni Şafak
14:17 - 24/10/2017 Salı
Güncelleme: 14:26 - 24/10/2017 Salı
Diğer
FIFA 18'de en düşük puanı alan futbolcunun aslında farklı bir mesleği olduğu ortaya çıktı.
FIFA 18'de en düşük puanı alan futbolcunun aslında farklı bir mesleği olduğu ortaya çıktı.

FIFA 18’de bulunan puanlandırma sisteminde bir futbolcunun alabileceği en düşük puan 46 olarak belirlenmiş. Bu sene çıkan oyunda 46 civarında toplam 10 futbolcu sıralanmış. Webtekno’nun haberine göre bunlardan 9 tanesinin puanı düşük olsa da gerçek hayatta profesyonel olarak futbolcular ancak bir tanesi Alman Tommy Käßemodel isimli karakter.


Bir kıyaslama yapabilmeniz için FIFA 18’de bu 10 futbolcu haricindeki diğer tüm futbolcular 60 ila 90 arasında puanlandırılmış.

Tommy ise oyunca ve gerçek hayatta FC Erzgebirge Aue’nin profesyonel futbolcu listesinde yer alan fakat böyle bir iddası olmayan birisi. Kendisi aslında oyunda kadroda göründüğü kulübün malzemecisi.


Oyunda böyle görünmesinin nedeni Alman futbolunda resmi olarak her kulüp kadrosunda altyapıdan yetişen en az 4 futbolcu bulundurmak zorunda. Geçen sezon başında sadece 3 genci A takıma çıkarabilen Erzgebirge teknik ekibi 4. Kişi olarak gözlerini Tommy’e çevirmiş.

Tommy, bu kulübün altyapısındayken futbolu bıraktığı için 4. Kişi olarak kadroya alınmış. Hatta resmi bir şekilde FIFA’ya ve diğer futbol federasyonlarına bu şekilde bildirilmiş.

Bu ilginç tesadüfe konu olan Tommy, FIFA 18 ve FIFA tarihinin en kötü futbolcusu olarak tarihe geçti.


#Futbol
#FIFA
#Oyun
6 yıl önce