|

FIFA 18’in piyasaya çıkmasıyla sistem çöktü

Oyunseverlerin merakla beklediği FIFA 18 bugün satışa çıktı. Oyun Origin, PS Store ve Microsoft mağazalarından satın alınarak indirilebiliyor. Fakat oyunun yoğun talep görmesiyle Origin'in sisteminde çökme meydana geldi.

Yeni Şafak
16:55 - 29/09/2017 Cuma
Güncelleme: 16:56 - 29/09/2017 Cuma
Yeni Şafak
FIFA 18, Türkiye'de 270 TL'den satışa sunulmuştu.
FIFA 18, Türkiye'de 270 TL'den satışa sunulmuştu.

Futbolseverlerin merakla beklediği FIFA 18 bugün satışa çıktı. Uzun süre beklemenin ardından oyunun satışa çıkmasıyla, oyunseverler adeta indirmek için hücum etti. Dünya çapında milyonlarca oyuncunun Origin’e akın etmesiyle sistem çöktü ve oyunun indirme butonu kayboldu.

Sorunu yaşayanların genellikle oyunu 3. parti kanallar vasıtasıyla satın alan ve Origin’den CD-KEY almak isteyenler olduğu ifade ediliyor. Fakat daha sorun başlar başlamaz, oyunun yapımcısı EA’nın forumlarında mesaj patlaması yaşandı. Binlerce kişi para ödemesine karşın oyunu indirememekten şikayet ediyor.

Gelen tepkiler üzerine EA Sports’tan flaş bir açıklama geldi ve sorunla ilgilendiklerini, en kısa sürede çözüme kavuşturacaklarını açıkladılar.

Diğer taraftan oyunu sorunsuz bir şekilde indirebilenlerin sayısı da bir hayli fazla. Söz konusu hata sadece ufak bir kesimi kapsıyor. Fakat FIFA 18’e en kısa sürede erişmek isteyenlerin sayısı o kadar fazla ki, bu nedenle bu şekilde sorunlar yaşanabiliyor.

#FIFA 18
#EA Games
#Origin
6 yıl önce