|

Ford, Land Rover'ı satın aldı

Ford, Land Rover'ı satın almakla, Jaguar, Volvo, Lincoln, Mercury ve Aston Martin'den oluşan lüks markalar galerisine yeni bir yıldız ekledi.

01:00 - 18/03/2000 السبت
Güncelleme: 16:47 - 25/06/2020 الخميس
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv





Dünyanın ikinci büyük otomotiv firması Ford'un, dünyanın en prestijli arazi taşıtları arasında sayılan Land Rover için Alman BMW firmasına nakit 3 milyar euro ödemeyi kabul ettiği bildirildi. Ford'un baş yetkilisi Jac Nasser, anlaşmayla Land Rover'ı borçsuz olarak devralacaklarını ve satın alma işleminin bu yılın üçüncü çeyreğine dek tamamlanmasının beklendiğini söyledi.

Lüks markaları topladı

Ford, Land Rover'ı satın almakla, Jaguar, Volvo, Lincoln, Mercury ve Aston Martin'den oluşan lüks markalar galerisine yeni bir yıldız ekleyecek. Özellikle İngiltere ve ABD'de çok tutulan Land Rover'ın satışları geçen yıl yüzde 7.4 artışla 177 bin 800 araca yükselmişti. Land Rover'ın üretiminde 12 bin kişi istihdam ediliyor.

Ford Genel Müdürü Jac Nasser yaptığı açıklamada Ford'un BMW'ye anlaşma bedelini nakit ödeyeceğini ve Land Rover'a ait hiçbir borcu üslenmeyeceğini belirtti. 12 bin kişinin çalıştığı Land Rover geçtiğimiz yıla nazaran yüzde 7.4'lük artışla 177 bin 800 satış yapmıştı. satışların yıl sonuna kadar 200 bini bulması bekleniyor. İngiltere'den sonra Land Rover'a en çok talep edilen ülke olan ABD7de geçen yılki satışlar yüzde 37.1'e ulaşmış ve toplam 29 bin 380 araç satılmıştı. Amerikan otomobil üreticisi Ford İsveç'in Volvo'sunu da geçtiğimiz yıl 6.45 milyar dolara satın almıştı. Şirket şu anda da Güney Kore'nin Daewoo'sunu elde etmeye çalışıyor.

Yeni sahibi işçi çıkaracak

BMW'nin, Rover'ı satın alan Alchemy Partners yatırım ortaklığı grubu, Rover'ın Birmingham'daki Longbridge otomobil fabrikasında işçi çıkarma operasyonu yapılacağını duyurdu. BBC radyosuna konuşan yönetim menajeri Jon Moulton konuyla ilgili olarak, "Büyük bir iş gücünün çıkarılacağı mümkündür ancak önemli bir bölümü de kalacak" dedi.

#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
٪d سنوات قبل