|

Galaxy Fold çalışırken görüntülendi

Samsung’un ilk katlanabilir akıllı telefonu Galaxy Fold’un çalışır haldeki görüntüleri bir YouTube kanalı tarafından yayınlandı. Güney Koreli teknoloji devinin yüksek fiyatı ve teknik özellikleriyle dikkatleri üzerine çeken cihazı Galaxy Fold çalışırken görüntülendi. Katlanabilir ekranın ortasındaki katlanma izi cihazı satın almak isteyenlerin aklında soru işaretleri oluşturdu.

Yeni Şafak
15:21 - 20/03/2019 Çarşamba
Güncelleme: 17:08 - 20/03/2019 Çarşamba
Galaxy Fold'un ekranındaki çizgi hayal kırıklığı yaşattı.
Galaxy Fold'un ekranındaki çizgi hayal kırıklığı yaşattı.

Samsung’un 20 Şubat tarihinde tanıttığı ve MWC 2019’un en dikkat çeken cihazlarından biri olan katlanabilir ekranlı Galaxy Fold önümüzdeki ay satışa sunulacak. Akıllı telefonlarda yeni bir çağ açan katlanabilir ekranlı amiral gemisi teknoloji meraklıları tarafından sabırsızlıkla bekleniyor. Ancak YouTube’da yayınlanan video Galaxy Fold almak isteyenleri yeniden düşünmeye itecek gibi görünüyor.

Galaxy Fold videoda sorunsuz olarak çalışırken görülüyor. Ayrıca arayüz, iç ve dış ekranlar arasındaki geçiş kusursuz diyebiliriz. Ancak büyük bir sorun göze çarpıyor. Galaxy Fold’un ana ekranında cihazın katlandığı yer oldukça belirgin bir çizgi halinde görünüyor.



Video, Galaxy Fold ekranının sorunsuz bir şekilde çalıştığını gösterse de 2000 dolar değerindeki bir telefonun ekranında ütü izine benzer bir çizgi bulunması, çoğu Samsung hayranını kızdırabilir. Bu cihazın test ürünü mü yoksa satışa çıkacak modellerden biri mi olduğu bilinmiyor.

Bloomberg’ün iddiasına göre Galaxy Fold’un ekranında 10 bin kez büküldükten sonra izler oluşmaya başlıyor. Samsung’un bu izlerin 200 bin kez büküldüğünde oluştuğunu açıkladığını düşünürsek bu oldukça küçük bir sayı. Eğer Bloomberg’ün iddiası doğruysa Samsung, Galaxy Fold satışa sunulduktan sonra ücretsiz ekran değişim kampanyası başlatmak zorunda kalabilir.

#Samsung
#Galaxy Fold
#Katlanabilir ekran
#akıllı telefon
5 yıl önce