|

Galaxy Watch için marka ihlali davası açıldı

Samsung’un yeni bir isimlendirmeyle piyasaya sürdüğü Galaxy Watch akıllı saat modelinin marka ihlali yaptığı iddia edildi. Japon üretici Orient 30 yıldır bu markayı kullandığını savunuyor.

Yeni Şafak
16:34 - 25/10/2018 Thursday
Güncelleme: 16:38 - 25/10/2018 Thursday
Diğer
Japon saat firması Orient, 1984 yılında kendi saatleri için tescillediği Galaxy markasını Samsung’un izinsiz olarak kullandığını iddia etti.
Japon saat firması Orient, 1984 yılında kendi saatleri için tescillediği Galaxy markasını Samsung’un izinsiz olarak kullandığını iddia etti.

Sık sık teknoloji devlerinin ürünlerinde kullandığı isimlendirmeler hakkında farklı firmalar tarafından marka ihlali davası açıldığını duyuyoruz. Samsung Galaxy Watch buna son örnek oldu.

Japonya’da ihlal davası

Giyilebilir cihaz pazarında Gear markası ile yoluna devam ederken bu yıl bir değişiklik yaparak Galaxy isimlendirmesine geçiş yapan Samsung, ilk ürünü de Galaxy Watch şeklinde isimlendirmişti. Ne var ki ihlal iddiası gecikmedi.


Donanımhaber'de yer alan habere göre Japon saat firması Orient, 1984 yılında kendi saatleri için tescillediği Galaxy markasını Samsung’un izinsiz olarak kullandığını iddia ederek mahkemeye başvurdu. Firma Galaxy Watch ürünlerinin yasaklanmasını istiyor.

Aslında dava ülkemizde Galaxy S8 için Selçuk İnan tarafından açılan ihlal davası ile benzer nitelikte. Orient firması Galaxy markasını mücevher alanında tescillemiş. Samsung ise elektronik cihaz alanında bu markayı kullanıyor. Bununla birlikte Orient yakın zamanda giyilebilir cihaz pazarında kendi Galaxy akıllı saatlerini piyasaya sürmenin çok zor olacağını ifade ediyor. Mahkeme yakın zamanda tarafların savunmalarını alacak.

#Samsung
#Galaxy Watch
#Orient
5 years ago