|

Gece şarja bırakılan dizüstü bilgisayar bir odayı tamamen kül etti

Letchworth’da yer alan plastik fabrikasında gece şarja takılı bırakılan HP Envy dizüstü bilgisayar alev aldı. Mesai saatinden sonra gerçekleşen olay, bir odanın tamamen kül olmasına neden oldu. Söz konusu yangını ise kameraya böyle yansıdı.

Yeni Şafak
11:38 - 29/03/2018 четверг
Güncelleme: 11:54 - 29/03/2018 четверг
Yeni Şafak
Şirketin sahibi çıkan yangını güvenli kamerasından fark etti.
Şirketin sahibi çıkan yangını güvenli kamerasından fark etti.

Bildiğiniz üzere HP geçtiğimiz aylarda batarya sorunu nedeni ile 50 bin dizüstü bilgisayarı geri çağırmıştı. Yanma riski nedeni ile Aralık 2015 – Aralık 2017 tarihleri arasında dünya genelinde satılan belirli ProBook 64x (G2 ve G3), ProBook 65x (G2 ve G3), x360 310 G2, HP ENVY m6, Pavilion x360, 11 serisi dizüstü bilgisayarları etiketleyerek geri çağırmıştı. Ama bu geri çağırma işlemi yangının çıkmasına engel olamadı.

Olay, mesai saati sonrası şarjda bırakılan HP Envy model dizüstü bilgisayar, birden alev alarak yangın çıkmasına neden oluyor. Alevlerin büyümesine rağmen fabrikanın alarmı da ne yazık ki çalışmıyor. Fakat odada bulunan güvenlik kamerasından şirketin sahibi Steve Paffett, çıkan yangını görüyor ve hemen itfaiyeyi arıyor. İtfaiye yangına müdahale ediyor ama iş işten çoktan geçmiş oluyor.

İşte yangın anını an be an kaydeden güvenlik kamerası:


#HP
#Dizüstü bilgisayar
#Batarya
6 лет назад