|

Gittiğiniz her yeri işaretliyor

Mobil cihazlarda kullanılan popüler haritalar uygulaması Google Haritalar, kullanıcılarını an be an izliyor. Her gittiğiniz yeri harita üzerinde kırmızı nokta ile işaretleyen teknoloji devi, yaptığı bu işlen ile tüm kullanıcılarını korkutuyor.

Yeni Şafak
12:05 - 20/04/2018 Cuma
Güncelleme: 14:30 - 20/04/2018 Cuma
Yeni Şafak
Dünyanın neresine giderseniz gidin sizi takip ediyor
Dünyanın neresine giderseniz gidin sizi takip ediyor

Google haritalar uygulaması android ve iOS platformlarda kullanılan en popüler navigasyon uygulamaları arasında yerini alıyor. Çoğu zaman gideceğimiz yere kolayca ulaşmamızı sağlayan bu uygulama masum görünse de konum bilgilerini kaydetmesi tüm masumiyetini yerle bir ediyor.


Mobil cihazlarda kullanılan Google haritalar uygulaması kullanıcısının gün çerisinde gittiği her yere haritada kırmızı bir nokta atıyor. Yani siz telefonunuz ile nere giderseniz gidin yurt içi veya yurt dışı fark etmez kırmızı nokta ile kayıt altına alıyor. Hal böyle olunca da uygulama kötü niyetli kişilerin adeta ekmeğine yağ sürüyor. Bu durum bir yandan da Google’ın bizi her an gözlediği anlamına geliyor.



Google’ın takibinden kurtulmak mümkün mü?

Her hareketinizi kayıt altına alan Google, söz konusu durumu kapatabilmek için ayarlar kısmına bir seçenek yerleştirmiş. Bu ayarları değiştirmek için
adrese gitmeniz gerekiyor. Akabinde ilgili ayarları kapatmanız gerekiyor.
  • Google, hesaplarınızın bağlı olduğu tüm konum geçmişlerini (sadece haritalar değil) ve tüm cihazlar için kaydın durdurulması için ayarları ayrıntılı olarak aşağıdaki linkte anlatıyor.
  • Teknoloji devi tarafından yapılan açıklamaya göre ayarlar yapıldığı zaman takipte duruyor.

Lakin şunu da belirtmekte fayda var ki ayarlardan bu özelliği kapattığınız da Google bu noktaları size göstermiyor. Ancak buna rağmen kimse Google’ın sizi artık kesin olarak takip etmediğini belirtemiyor.Bu konu hakkında Google'dan yeni bir açıklama yapılırsa sizinle paylaşacağız.





#Google
#Haritalar
#mobil
6 yıl önce