|

Gmail tamamen değişiyor

Bir zamanlar internetin kralı olarak anılan Gmail o eski günlerine geri dönmek için tasarım değişikliği yapmaya hazırlanıyor. Gmail, yüz milyonlarca kullanıcı sayısına ulaşan mesajlaşma uygulamaları WhatsApp, Slack, Signal ve Facebook Messenger’a karşı rekabet için büyük bir adım atacak.

Yeni Şafak
09:56 - 12/04/2018 Perşembe
Güncelleme: 10:06 - 12/04/2018 Perşembe
Diğer
Gmail klasikleşen arayüzünde köklü değişiklikler yapmaya hazırlanıyor.
Gmail klasikleşen arayüzünde köklü değişiklikler yapmaya hazırlanıyor.

Gmail ilk kurulduğu zamanlarda kayıt olmak için davetiye olması gerekiyordu. Bu sistem o dönemde Gmail’in bir anda aşırı yayılmasına ve popüler olmasına neden oldu. Bunun yanı sıra Gmail’in web arayüzü ilk açıldığı günden bu yana neredeyse hiç değişmedi. Teknoloji devi Google değişen tasarım tarzlarına on yıldan uzun süredir direniyordu ancak sonunda Gmail’in web arayüzünü değiştirme kararı verdi.

Yeni özellikler ve yeni tasarım

Android ve iOS’ta kullandığımız ‘akıllı cevap’ algoritmasının Gmail’in web versiyonuna gelmesi bekleniyor. Bununla birlikte Outlook kullanıcılarının alıştığı Google Takvim, Gmail’e entegre edilecek. Gelen e-postaları ‘dondur’ seçeneği ile dondurabilecek ve bir süre sonra yeni gelmiş gibi görebileceksiniz.

Bunların dışında henüz açıklanmamış birçok yenilik ve özelliğin ekleneceği söylentiler arasında. Tasarım anlamında da büyük bir değişikliğe gidileceği de belirtiliyor.

#Gmail
#e-posta
#web
#arayüz
6 yıl önce