|

Göktaşının kilosuna 20 bin dolar ödeyecek

Bir koleksiyoncu göktaşı kaşifleri için ilan yayınladı. Darryl Pitt, 1 kiloluk göktaşı parçası getirene 20 bin dolar ödül vereceğini açıkladı.

Yeni Şafak
16:10 - 20/01/2018 Cumartesi
Güncelleme: 16:22 - 20/01/2018 Cumartesi
Diğer
16 Ocak tarihinde Michigan'a düşen göktaşı kameralara böyle yansımıştı.
16 Ocak tarihinde Michigan'a düşen göktaşı kameralara böyle yansımıştı.

Ünlü koleksiyoncu Darryl Pitt, Macovich Meteorites’in küratörlüğünü yapıyor ve göktaşlarını toplamak için ilgi çekici bir kampanya başlattı. Pitt, 16 Ocak’ta Michigan yakınlarından geçen göktaşının parçalarını getirenlere para ödülü vereceğini duyurdu. Teslim edilen 1 kiloluk parçalar için 20 bin dolar ödeme yapacağını belirtti.

  • NASA, Michigan’a düşen göktaşının, parçalanmadan önce yaklaşık 1.8 metre çapında olduğunu öngörüyor. Bu çarpmanın etkisinin ise yaklaşık 10 kilo TNT ile eşdeğer olduğu belirtiliyor. Ayrıca tahminleri göre bu meteor yüzeyden yaklaşık 32 km yükseklikteyken parçalandı. Yani yerleşim bölgelerinden uzak yerlere düşmüş olma ihtimali de bulunuyor.

Göktaşının parçalandıktan sonra takip edilemediğini ve yer tahminin yapılamadığını yönünde açıklamalar yapıldı. Pitt tarafından başlatılan bu 20 bin dolarlık ödül, göktaşlarına olan ilgiyi artırdı. Pitt kaşiflerin kendisi ile iletişime geçebilmesi için 917-213-8265 numaralı telefonu paylaştı.

#Göktaşı
#Koleksiyon
#ödül
6 yıl önce