|

Google drone ile teslimat için onay aldı

Google'ın çatı şirketi Alphabet'e bağlı bulunan Wing firması birkaç hafta önce Avustralya'da ticari kargo nakliyesi için onay almıştı. Şirketin anavatanı ABD’deki Federal Havacılık Kurumu’ndan da yeni onay alan Google, artık ABD’deki müşterilerine drone ile kargo teslimatı yapabilecek.

09:34 - 24/04/2019 Çarşamba
Güncelleme: 09:37 - 24/04/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
Kargo teslimatı yapan dronelar birkaç yıldır Amazon ve UPS gibi şirketler tarafından test ediliyor.
Kargo teslimatı yapan dronelar birkaç yıldır Amazon ve UPS gibi şirketler tarafından test ediliyor.

Alphabet’in altında yer alan drone şirketi Wing, küçük bir kargo şirketi olarak sınıflandırılıyor. Bu firma geçtiğimiz haftalarda Avustralya’da drone ile teslimat için onay almıştı. Şimdi de ABD topraklarında bu teknoloji için Federal Havacılık Kurumu’ndan onay alındı. Artık teknoloji devi Google kargo gönderimlerini drone ile yapabilecek.

Wing şirketinin CEO’luğunu yapan James Ryan Burgess, konuyla ilgili “Teknolojilerimizle yöneteceğimiz bir iş için FAA’nın onayını almış olmak bizim için oldukça heyecan verici”sözlerini dile getirdi.

FAA’dan onayını alan şirket, şu anda büyük bir bariyeri aşmış durumda. Aldığı onay sayesinde şirket hem ticari nakliyat işlemlerini gerçekleştirecek hem de bu işlemler için para talep edebilecek.

Nakliye işlemlerinden para talep edilebilmesi, yalnızca FAA’nın tamamlaması aylar süren, sıkı sertifika sürecini tamamlamakla gerçekleştirilebiliyor. Şirketin CEO’su Burgess, bu başarının diğer drone nakliyat şirketlerinin de önünü açacağına inanıyor.

Bu onayla birlikte artık uzun yıllardır gördüğümüz kargo droneları günlük hayatta kullanılmaya başlayacak. Bundan sadece 10 yıl önce bilim kurgu filmlerinde gördüğümüz şeyler yavaş yavaş hayatımızın bir parçası olmaya başladı.

#Google
#FAA
#Drone
#kargo
5 yıl önce