|

Google skandal haritayı kaldırdı

Arama motoru Google’da harita kelimesini aratınca, sözde Kurdistan şeklinde bir öneri çıkıyordu. Türkiye’nin sınırlarını da içine alan sözde Kürdistan haritası, terör örgütü üyelerinin arama motorunu manipüle etmesiyle oluşturulmuştu. Google ise bu skandal haritayı sonunda kaldırdı.

Yeni Şafak
09:49 - 28/12/2018 Cuma
Güncelleme: 09:54 - 28/12/2018 Cuma
Yeni Şafak
Google
Google

Google’da İngilizce harita anlamına gelen maps kelimesini aratınca ilk sırada öneri olarak ‘Kürdistan’ çıkıyordu. Ekim ayının son günlerinde Google Haritalar'a eklenen ve Kürdistan ismiyle yapılan aramalarda çıkan harita Türkiye çapında tepkilere neden olmuştu. Google'ın neden yaptığı bilinmeyen bu adım ülkemizden yetkililerin de tepkisini çekince şirketten kaldırılması istendi.


Google'ın bu yanlışını düzeltmesini istendi ve iletilen talepler karşısında harekete geçen teknoloji devi de haritayı kaldırdığını açıkladı.

Irak ve Suriye'nin de kuzey bölgelerini içeren sözde Kürdistan haritası kaldırılana kadar yaklaşık 2 milyon gösterim aldı. Haritayı uygulama üzerinden aramak isteyen kullanıcılar ise "Bu harita, kullanım koşullarını ihlal ettiği gerekçesiyle artık erişilebilir değil" mesajıyla karşılaşıyorlar.

#Google
#harita
#Türkiye
5 yıl önce