|

Google Türkiye'de ofis açıyor

Sosyal Medya Yasası sonrası ilk adım Google'dan geldi. Google, Türkiye'de ofis açacağını duyurdu. Youtube gibi platformları bünyesinde barındıran şirket, Türkiye'deki tüm operasyonlarını yürütmek için şirketleşmeye hazırlanıyor. Sosyal Medya Yasası'na göre 1 milyonun üstünde erişimi olan sosyal medya kuruluşlarının ülkemizde temsilci bulundurma zorunluluğu 1 Ekim'de başlıyor.

18:26 - 19/08/2020 Çarşamba
Güncelleme: 23:20 - 19/08/2020 Çarşamba
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Kamuoyunda Sosyal Medya Yasası olarak bilinen, Temmuz ayı sonunda yürürlüğe giren İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun sonrasında ilk adım Google'dan geldi. Habertürk'ün haberine göre ABD'li teknoloji devi Türkiye'de ofis açmaya karar verdi.

Temsilci bulundurma zorunluluğu 1 Ekim'de başlayacak

  • Yasaya göre günlük 1 milyonun üstünde erişimi olan sosyal medya kuruluşları Türkiye'de temsilci bulundurması zorunluluğu 1 Ekim 2020'de başlayacak.
    Temsilci belirleme ve bildirme yükümlülüğünü yerine getirmeyen sosyal ağ sağlayıcıya, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından bildirimde bulunulacak.
    Bildirimden itibaren 30 gün içinde bu yükümlülüğün yerine getirilmemesi halinde sosyal ağ sağlayıcıya, BTK Başkanı tarafından 10 milyon lira idari para cezası verilecek.
    Verilen idari para cezasının tebliğinden itibaren 30 gün içinde bu yükümlülüğün yerine getirilmemesi halinde 30 milyon lira daha idari para cezası verilecek.
ABD’li teknoloji devi, Türkiye’de resmî olarak 2005 yılından bu yana ‘Google Reklamcılık ve Pazarlama Limited Şirketi’ adıyla faaliyet gösteriyor. İstanbul Ticaret Odası’na da kayıtlı olan şirket, Türkiye’deki faaliyetlerini İstanbul Levent’te bulunan bir plazadaki ofisi aracılığıyla yürütüyor.
Şirketin Türkiye’ye yönelik aldığı son kararının ise Google’ın sadece reklam ve pazarlama faaliyetlerine değil, tüm operasyonlarına odaklanacağı belirtiliyor.
#Google
#Ofis
4 yıl önce