|

Google'ın cihazımı bul uygulaması bina içinden konum verecek

Google’ın kayıp akıllı telefonları bulmak için geliştirdiği Find My Device uygulaması artık binaların içinden konum verebilecek. Telefonunuzu evin içinde, AVM’de veya çok katlı bir yerde kaybetseniz bile bu uygulamayla kolayca bulabileceksiniz.

Yeni Şafak
11:20 - 21/11/2018 Çarşamba
Güncelleme: 11:27 - 21/11/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Google Find My Device uygulaması yeni özellikler kazandı.
Google Find My Device uygulaması yeni özellikler kazandı.

Find My Device uygulamasına özellikle akıllı telefonunu sık sık kaybedenler için hayat kurtarıcı bir özellik geldi. Telefonunuzu evde koltuğun arasında düşürseniz bile cihazınızı çaldırmak için bu uygulamayı kullanabiliyordunuz. Ancak Google bu özelliği daha da geliştirerek özellikle AVM ve havalimanlarının iç haritalarında da cihazınızın konumunu gösterebilecek.


Müze, havaalanı ve AVM'lerde kullanılabiliyor

Google birkaç yıldır iç haritalarla uğraşıyordu. Şu anda Google Maps üzerinden bazı alışveriş merkezlerinin ya da havaalanlarının iç haritalarını inceleyebilirsiniz. Find My Device ise iç haritası bulunan binalarda telefonunuzun tam olarak nerede olduğunu göstermeye yardımcı olacak bir güncellemeyi kullanıcılarına sundu.

Bu özellikle telefonunuzu kesinlikle bulacağınızın bir garantisi elbette yok. Ancak işinizi kolaylaştıracak bir araç olarak kullanılabilir.

#Google
#Find My Device
#uygulama
5 yıl önce