|

Google'ın içinden Samsung çıktı

Google’ın en yeni amiral gemisi Pixel 3 XL, iFixit ekibi tarafından parçalarına ayrıldı. Akıllı telefon ve tabletleri parçalayan ekip bu sefer büyük bir sürprizle karşılaştı. Google’ın eleştiri alan çentikli ekranının Samsung tarafından üretildiği ortaya çıktı.

Yeni Şafak
11:59 - 17/10/2018 Çarşamba
Güncelleme: 13:20 - 17/10/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Google Pixel 3 XL
Google Pixel 3 XL

Akıllı telefon, bilgisayar ve tablet gibi elektronik cihazları parçalarına ayırarak tamir edilebilirliklerine ölçen iFixit ekibi, Google Pixel 3 XL’ı masaya yatırdı. Çentikli tasarımıyla eleştirilere maruz kalan Google’ın yeni amiral gemisinde hangi markalara ait parçaların kullanıldığı ortaya çıktı.


  • Pixel 2 modelinde kullanılan LG ekranlar büyük sorunlar çıkarmıştı. Google geçmişte yaşadığı sorunlarla tekrar uğraşmamak için Samsung ile çalışmayı tercih etmiş. İlk test sonuçları Google’ın doğru tercih yaptığını belirtiyor.


Tek kameralı Pixel 3 XL’ın sensörünün de Sony üretimi IMX363 olduğu görülüyor. iFixit ekibinin her model için verdiği tamir edilebilirlik puanıysa Pixel 3 XL için 10 üzerinden 4 oldu. Google Pixel 2 XL, aynı testten 6 puan almıştı.


Pixel 3 XL'ın parçalarına ayrılmasını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

#Google
#Pixel 3
#Pixel 3 XL
#Akıllı telefon
#Samsung
6 yıl önce