|

Google'ın insan gibi rezervasyon yapan yapay zekası Duplex artık iOS'ta

Google’ın yapay zekası sayesinde kullanıcı adına aramalar yapabilen asistanı Duplex, artık iPhone kullanıcıları tarafından da kullanılabilecek. Duplex'in en büyük özelliği ise karşısındaki kişiye bir yapay zeka ile değil de gerçek bir insanla konuşuyormuş izlenimi oluşturmasıydı.

Yeni Şafak
10:36 - 4/04/2019 Perşembe
Güncelleme: 10:44 - 4/04/2019 Perşembe
Google Duplex sunumundan bir fotoğraf.
Google Duplex sunumundan bir fotoğraf.

Google’ın geçtiğimiz yıl Ekim ayında tanıttığı Duplex, yapay zeka desteğiyle sizin adınıza rezervasyonlar ayarlayabiliyor. 4 şehirde test edilen uygulama şimdi de ABD’de iOS ve Android 5.0 üzerindeki cihazlar için aktif hale geliyor.

Google I/O geliştirici konferansındaki orijinal demosu sırasında, Duplex’in sistemi insan konuşmasını taklit etti ve anında bir yapay zeka botunun bir insan gibi ses çıkarması insanlar tarafından garip karşılandı. Orada bulunanlar aynı zamanda gösterinin sahte olup olmadığını da merak etmişti.


Google Duplex, hem bir restoran rezervasyonu hem de kuaför randevusu yapmayı başarmıştı. Google Duplex'in en büyük özelliği ise karşısındaki kişiye bir yapay zeka ile değil de gerçek bir insanla konuşuyormuş izlenimi uyandırabilmesi. Bu da haliyle etik kavramıyla ilgili bazı soruları da beraberinde getirmişti. Ancak Google'ın test süreciyle birlikte insanların merak ettikleri de yanıt bulmuş oldu.

İlk zamanlarda yalnızca Google'ın Pixel akıllı telefonlarında kullanılabilen bu özelliğin, ilerleyen dönemde daha geniş bir kullanıcı kitlesine hitap edeceğini söyleyebiliriz. Ancak Google'ın zaman çizelgesiyle ilgili herhangi bir bilgiyi paylaşmadığını da belirtelim.

#Teknoloji
#Google
#Duplex
#iOS
#App Store
5 yıl önce