|

Google'ın yapay zekası insanlardan daha iyi Quake III oynuyor

Google’ın yapay zekası Deepmind AI, yeni nesil oyunlarda daha insansı rakiplerle karşılaşıyormuş hissi vereceğe benziyor. Deepmind AI’nin Efsane oyun Quake III Arena testinde birçok insandan daha iyi oynadığı görüldü.

Yeni Şafak
10:38 - 5/07/2018 Perşembe
Güncelleme: 10:43 - 5/07/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Quake III Arena oyunundan bir ekran görüntüsü.
Quake III Arena oyunundan bir ekran görüntüsü.

Bilgisayar oyunları son 20 yıl içerisinde büyük bir aşama kaydetti. Bundan 20 yıl sonrasında oyunların nasıl olacağını tahmin etmek ise çok zor ancak oyunların şimdikinden çok daha zor olacağını söyleyebiliriz. Yapay zekayla ilgili devam eden çalışmalar oyunların zorlaşmasını sağlayacak. Şirketler daha iyi NPC yani oyun içi karakterler geliştiriyor. Son örnek ise Google’ın yapay zekası Deepmind AI oldu.

'İnsandan bile daha iyi'

Deepmind AI ekibi tarafından yeni geliştirilen yapay zeka, popüler oyun Quake III Arena kullanıldı. Efsane oyunun bayrak kapma modunu kullanan ekip, yaptıkları denemeler neticesinde oyun için karakterlerin birbiriyle daha etkili iletişim halinde olduğunu analiz etti. Hatta o kadar iyi ki insanlardan bile daha iyi.

Özellikle birbiriyle daha koordineli çalışma içinde olan yapay zeka, rakiple olan mücadelesinde daha etkili oluyor. Aşağıdaki videoda Deepmind AI’nın Quake III Arena çalışmasını görebilirsiniz.


#Deepmind AI
#yapay zeka
#Quake III Arena
#Oyun
6 yıl önce