|

Google'ın yapay zekası kimlik krizinde

Dijital asistanlar gün geçtikçe yaygınlaşıyor. Nesnelerin interneti kavramıyla beraber kullanım alanı artan bu yapay zekalar bazen hata verebiliyor. Google Asistan kullanıcıları yapay zekanın rastgele aksan, cinsiyet ve dil değiştirmesinden şikayetçi.

Yeni Şafak
17:20 - 8/09/2018 Cumartesi
Güncelleme: 17:23 - 8/09/2018 Cumartesi
Google Asistan, Android cihazlarda kullanılabiliyor. Rakibi olan Siri, Cortana ve Bixby'den çok daha iyi sonuçlar veriyor.
Google Asistan, Android cihazlarda kullanılabiliyor. Rakibi olan Siri, Cortana ve Bixby'den çok daha iyi sonuçlar veriyor.

Bazı kullanıcılara göre asistanın aksanı, dili ve cinsiyeti, sorulara cevap verirken rastgele biçimde değişebiliyor. Google Asistan forumlarındaki şikayetlere göre Google'ın sorundan haberi var. Bu arada sorunun telefonları, giyilebilir teknolojileri, TV'leri ve akıllı hoparlörleri etkilediğini söyleyelim.

  • Bazı kullanıcılar cihazının sadece "OK Google" komutuna cevap vermediğini söylerken bazıları, asistanın cinsiyet ve aksan değiştirdiğini söylüyorlar. Bir kullanıcı Google Asistan'ı İngiliz kadın sesi olarak ayarlamasına rağmen erkek olarak ve Amerikan aksanıyla konuştuğunu söylüyor. Bazıları ise asistanın ABD'den İngiltere İngilizcesine rastgele olarak geçtiğini ve eski haline geri getirilemediğini söylüyor.

Sorunlar, Google'ın asistana birden fazla dil konuşma desteği getireceğini duyurmasının bir hafta sonrasında çıkmaya başladı. Bu işlev, Google ile istediğiniz dilde konuşmanızı sağlıyor. İşlev şu an sadece İngilizce, Fransızca, Almanca, İspanyolca, İtalyanca ve Japonca dillerinde çalışıyor ve ilk olarak iki dili seçmenizi gerektiriyor.

#Google Asistan
#Kimlik krizi
#Yapay zeka
6 yıl önce