|

Google'ın yapay zekası sanat dünyasındaki ikizinizi bulacak

Teknoloji devi Google, yapay zeka kullanarak bir fotoğrafla insanları en çok benzediği yağlı boya çizimine ulaştırıyor. Test sürümü yayınlanan yapay zeka uygulamasına Play Store ve App Store üzerinden ulaşabilirsiniz.

Yeni Şafak
16:38 - 15/01/2018 Pazartesi
Güncelleme: 16:53 - 15/01/2018 Pazartesi
Diğer
Google Arts & Culture uygulamasının bulduğu sanat eserleri.
Google Arts & Culture uygulamasının bulduğu sanat eserleri.

Facebook, Instagram gibi sosyal medya platformlarında, benzedikleri sanat eserleriyle fotoğraflarını paylaşan kişileri görmüşsünüzdür. Google’ın yeni yapay zekası bu olayı sizin de gerçekleştirmenizi sağlayacak. Google Art&Culture uygulaması ile Google’ın veri tabanı ve amiral gemisi cihazlarda bulunan yüz tanıma yazılımı sayesinde benzediğiniz sanat eserini bulabileceksiniz.

Google Art Project kapsamında veri tabanında tam 70 bin farklı eser bulunuyor. Tanınan yüz ve eşleşme verileri, kendilerine en yakın veriler sunan ve tıpkı fotoğraf gibi taranan sanat eserleriyle karşılaştırılıyor.

Google’ın bu uygulaması ülkemizde henüz kullanılamıyor. Google Arts&Culture uygulamasını kullanarak sanat merkezlerine sanal ziyaretlerinde bulunabilir, eserler hakkında bilgi alabilir, kültürel ve sanatsal öğelere ilişkin içerikler okuyabilirsiniz.

Uygulamayı aşağıdaki linklerden indirebilirsiniz.

App Store:




#Google
#Yapay zeka
#Sanat
6 yıl önce