|

Google'ın yenilikçi oyun platformu Stadia tanıtıldı

Google, uzun süredir beklenen çevrimiçi oyun platformu Stadia’yı tanıttı. Oyun sektörünün en büyük etkinliklerinden biri olan Game Developers Conference’ta tanıtılan bulut tabanlı oyun sistemi Stadia için özel kontrol cihazı da geliştirildi.

Yeni Şafak
09:39 - 20/03/2019 Çarşamba
Güncelleme: 09:45 - 20/03/2019 Çarşamba
Diğer
Stadia'nın oyun kontrolörü.
Stadia'nın oyun kontrolörü.

Teknoloji devi Google’ın oyun servisleri üzerine çalıştığı biliniyordu. Bugüne kadar Project Stream ismiyle anılan servis ile bu sektöre girmeye çalışan Google, San Fransisco’da Stadia ismiyle ilk defa karşımıza çıktı. Oyun dünyası tarafından heyecanla karşılanan Stadia ile yeni bir çağ başlayabilir.

Google CEO’su Sundar Pichai’nin tanıttığı Stadia, kullanıcıların cihazlarında hiç bir ekran kartı ve donanıma sahip olmadan, oyun oynamalarına izin verecek. Kullanıcılar bilgisayarlarının yanı sıra, cep telefonu ve tabletlerinden de bu canlı akış oyunlarını rahatlıkla oynayabilecekler. Oyunlardaki platform sınırlamasını ortadan kaldırmak hedefiyle geliştirilen Stadia, bu amaçla oyunları buluttan yayınlayacak.


Bu yıl içinde kullanıma açılacak olan servis, oyunları HDR ve surround ses ile saniyede 4K ve 60 kareye kadar çözünürlükte sunabilecek. Google’ın küresel bağlantılı veri merkezleri ağını kullanan Stadia ile oyuncular, favori oyunlarına istedikleri zaman ve istedikleri ekrandan erişebilecekler.

Stadia platformu ücretli olarak hizmet verecek. 100’den fazla oyun şirketinin ürün geliştirdiği servis, bu yılın ortalarında ilk olarak Kuzey Amerika, Avrupa’da meraklısı ile buluşacak.

#Google
#Stadia
#Oyun
5 yıl önce