|

Gorilla Glass 5 Samsung ile geliyor

Geçtiğimiz günlerde resmen tanıtılan yeni koruyucu cam teknolojisi Gorilla Glass 5'in, ilk kez Samsung Galaxy Note 7'de kullanılacağı açıklandı. Note 7'nin ardından iPhone 7'de de Gorilla Glass 5 kullanılacak.

Yeni Şafak
17:07 - 23/07/2016 Saturday
Güncelleme: 14:07 - 23/07/2016 Saturday
Yeni Şafak
Gorilla Glass 5'in ilk kez Galaxy Note 7'de kullanılacağı açıklandı.
Gorilla Glass 5'in ilk kez Galaxy Note 7'de kullanılacağı açıklandı.

Geçtiğimiz gün Gorilla Glass 5'in resmen tanıtıldığını duyurmuştuk. Bu yeni nesil koruyucu camın, eski serilere oranla daha farklı kimyasal alt yapı kullanıldığı için darbelere ve çizilmelere karşı daha dayanaklı olduğu ifade edilmişti. Yapılan testlere göre, Gorilla Glass 5 kaplı bir akıllı telefonun, 1,6 metre yükseklikten düştüğünde yüzde 80 oranında darbelere karşı dayanıklı olacağı belirtildi.





İşte Gorilla Glass 5 ile birlikte gelecek ilk akıllı telefonlarda belli oldu. Yaklaşık 2 sene önce tanıtılan Gorilla Glass 4, ilk kez Samsung'un hem akıllı hem şık telefonu Galaxy Alpha ile birlikte gelmişti. Gelenek yine bozulmadı, Gorilla Glass 5 de yine ilk kez Samsung ile birlikte geliyor.



Bildiğimiz üzere yaklaşık 10 gün sonra Samsung'un yeni tepe model telefonu Galaxy Note 7 tanıtılacak. İşte yeni nesil koruyucu camın ilk kez bu telefonla piyasaya çıkacağı duyuruldu.







Galaxy Note 7'nin ardından Gorilla Glass 5'in iPhone 7'de kullanılacağı açıklandı. Bildiğimiz gibi Apple'ın yeni amiral gemisi Eylül ayında tanıtılacak. Bu tarihten itibaren çoğu akıllı telefonda koruyucu cam olarak teknolojisi olarak Gorilla Glass 5 kullanılacak diyebiliriz.



#Gorilla Glass 5
#Galaxy Note 7
#iPhone 7
8 years ago