|

Görme engelliler geliştirilen küçük elektrikli gözle görebilecek

Bilim adamları mikro robotlar tarafından kullanılmak üzere tasarlanmış küçük bir elektrikli göz geliştirerek görme engelli insanlara yardımcı olacak.

11:10 - 20/04/2022 Çarşamba
Güncelleme: 11:18 - 20/04/2022 Çarşamba
Yeni Şafak
Bilim adamları, mikrobotlar tarafından kullanılmak üzere tasarlanmış renk tanıma derinliğine sahip küçük bir elektrikli göz geliştirdikten sonra, yapay görme gerçeğe daha yakın olabilir
Bilim adamları, mikrobotlar tarafından kullanılmak üzere tasarlanmış renk tanıma derinliğine sahip küçük bir elektrikli göz geliştirdikten sonra, yapay görme gerçeğe daha yakın olabilir

Yardımcı fizik profesörü Sidong Lei liderliğindeki ekibin amacı, küçük robotların gözleri olarak çalışabilen, insanların ve daha büyük ölçekli botların ulaşamadığı alanlara erişebilen mikro ölçekli bir kamera oluşturmak.

Gelecekte ekip, aynı teknolojinin görme engellilere vizyon kazandırmak veya renk körlerinde renk algısını iyileştirmek için uyarlanabileceğini söylüyor.

Cihaz, insanların görmesini sağlayan biyokimyasal süreçleri taklit etmek için sentetik yöntemlerden yararlanarak mikro ölçekli bir robot kameraya benziyor.

  • Aynı boyuttaki önceki nesil cihazlarla karşılaştırıldığında renk tanımayı iyileştirdiğini ve bunun en kritik görme işlevi olduğu söyleniyor.

Teknoloji şu anda Georgia Eyaleti Teknoloji Transferi ve Ticarileştirme Ofisi (OTTC) nezdinde patent başvurusunda bulunuyor.

  • OTTC Direktörü Cliff Michaels, "Bu teknolojinin mevcut sensörlerde görülen bazı önemli dezavantajların üstesinden gelme potansiyeli var." dedi.

Nanoteknoloji ilerledikçe ve cihazlar daha kompakt hale geldikçe, bu daha küçük, son derece hassas renk sensörleri inanılmaz derecede faydalı olacak.

Araştırmacılar, keşfin bir gün görme engellilere yardımcı olacak gelişmelere yol açabileceğine inanıyor.

#Görme engelli
#Nanoteknoloji
2 yıl önce