|

Güneş enerjisi ile çalışabilen Uzay aracı üretildi

İsviçreli bilim adamları güneş enerjisi ile çalışan Uzay aracı üretti. Dünyanın enerji ve ışık kaynağı olan Güneş sisteminden faydalanmak için kolları sıvayan Bilim Adamları, yaptıkları dört yıllık araştırma ve AR-GE'nin ardından Uzay aracını geliştirdiler.

Yeni Şafak
14:23 - 9/12/2016 Cuma
Güncelleme: 14:27 - 9/12/2016 Cuma
Yeni Şafak
Güneş enerjisi ile çalışan uzay aracı tanıtıldı.
Güneş enerjisi ile çalışan uzay aracı tanıtıldı.

İsviçreli mühendislik firması Solar Stratos tarafından öncülük edilen proje kapsamında geliştirilen uzay aracı hakkında açıklamayı pilot olan Raphael Domjan yaptı. Açıklamada "Fosil yakıtların bizlere sunmuş olduğu imkânlar elimizde mevcut. Teknolojinin de vermiş olduğu imkânları kullanarak bizi ileriye götüreceğini kanıtlamak durumundayız. Bunun için Güneş enerjili ve Elektrikli araçlar 21.yüzyılda önemli kaynaklar arasında yer alacak." ifadelerini kullandı. Uzay aracı bu özellikleri ile tamamen çevreci bir yapıya sahip.




25 bin metre yüksekliğe kadar çıkabilen uzay aracı aynı zamanda elektrik ve güneş enerjisini yakıt olarak kullanabiliyor. 25 metre kanat uzunluğuna ve 450 kilogram ağırlığa sahip uzay aracının görünümü bir planörü andırıyor. Uzay aracının içerisinde 20 kWh'lik Lithium-Ion bataryalar bulunuyor. Proje kapsamında tanıtımı yapılan uzay aracının ilk keşfini 2018 yılı içerisinde yapması bekleniyor. Eğer planlandığı gibi olursa yeni uzay aracı uzaya güneş enerjisiyle giden ilk marka

.








#Solar Stratos
#Uzay Aracı
#Güneş Enerjisi
7 yıl önce