|

Güney Kore 5G yarışında ABD'yi geride bıraktı

Güney Kore, 5G teknolojisini ilk kullanmaya başlayan ülke oldu. ABD’yi geride bırakan Güney Kore’de bu teknolojiyi şimdilik sadece 6 kişi kullansa da yarın itibariyle ülke genelinde 5G servisleri çalışmaya başlayacak.

Yeni Şafak
12:10 - 4/04/2019 Perşembe
Güncelleme: 12:12 - 4/04/2019 Perşembe
SK Telecom'un 5G lansmanından bir kare.
SK Telecom'un 5G lansmanından bir kare.

Güney Kore resmi olarak 5G teknolojisini ilk olarak kullanıma sokan ülke olduğunu açıkladı. Ülkenin en büyük telekomünikasyon şirketleri SK Telecom, KT ve LG Uplus dün gece saatlerinde 5G ağının kullanıldığını duyurdu. Lansmanın erken yapılmış olmasıysa 5G’nin ilk kullanıcıları arasında olmak isteyenleri panikletti.

Ülkenin en büyüğü olan SK Telecom’dan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “SK Telecom 3 Nisan 2019 23.00 itibarıyla Kore’yi temsil eden 6 ünlü için 5G hizmetini aktif hale getirdi.”


ABD'nin en büyük cep telefonu operatörü ve internet sağlayıcısı Verizon’un beklenenden önce harekete geçeceği söylentileri üzerine erken davranan Güney Kore normalde cuma yapacağı lansmanı öne çekti. Resmi haber ajansı Yonhap’ın aktardığına göre ülke Minneapolis ve Chicago’da 5G’yi kullanıma açtı. Güney Kore, 5G konusunda bir ilke imza atarak ABD, Çin ve Japonya’yı geride bıraktı.

#5G
#Güney Kore
#ABD
5 yıl önce