|

Hackerlar 11 Eylül terör saldırısının belgelerini ele geçirdi

Uluslararası 'Dark Overload' adı verilen hacker grubu, 11 Eylül terör olayının bilinmeyenlerine ışık tutacak belgeleri ele geçirdiklerini açıkladı. Hackerlar, belgelerin yayınlanmaması için fidye istedi. Grup daha önce de Netflix'in yayınlanmamış dizi bölümlerini ele geçirerek ses getirmişti.

Yeni Şafak
19:27 - 2/01/2019 Çarşamba
Güncelleme: 19:39 - 2/01/2019 Çarşamba
IHA
11 Eylül terör saldırısı dünya ve Ortadoğu için yeni bir dönem başlatmıştı.
11 Eylül terör saldırısı dünya ve Ortadoğu için yeni bir dönem başlatmıştı.

‘Dark Overlord’ ismini veren uluslararası hacker grubu, 11 Eylül saldırısına ait yayınlanmamış dosya ele geçirdiklerini açıkladı. Grup bitcoin cinsinden fidye ödenmemesi halinde videoları yayınlamakla tehdit etti.

2017’de Netflix yayınlanmamış ‘
Orange is the New Black
’ serisini çalan hacker grubu, ismini açıklamadıkları ABD merkezli bir hukuk firmasını hacklediğini açıkladı.
Hacker grubu çalınan belgelerin içinde yüzlerce
sayfalık dava dosyalarının ve 18 bin e-mail’in uzman gözetiminde
alınan şahit ifadelerinin ve hükümet yetkilileri ile yapılan yazışmaların yer aldığını iddia etti.

4 milyon kişinin bilgilerini ele geçirmişlerdi

Hacklenen hukuk firmasının Dark Overlord hacker grubuna hatırı sayılır miktarda fidye ödediği belirtildi. ABD hükümeti 4 Haziran'da bir hacker grubunun federal hükümeti için çalışan en az 4 milyon kişinin bilgisini ele geçirdiğini söyledi.

Dark Overlord’a göre çalınan veriler Londra’nın Lloyds sigorta ve gayrimenkul piyasasındaki Silverstein Properties ile bağlantılı.

FBI ve CIA, Pentagon gibi kurumlar dava dosyasında var

Dark Overlord’ın açıklamasında dava dosyasının Amerikan Federal Ajansları FBI ve CIA, Ulaşım Güvenlik İdaresi, Federal Havacılık İdaresi ve Savunma Bakanlığı ile ilgili olduğu belirtildi.

Hackerlar çaldıkları verilerin bir kısmını yayınladı. Fidye miktarı açıklanmadı ancak çalınan bilgilerin teröristlerden ABD’nin diplomatik rakiplerine kadar herkesin erişimine açılabileceğini söylendi.

Hackerların açıklamasında "
Yakın gelecekte halka açık bir yayınlama yapılsa da çok gizli ve kıymetli belgelerin şahsi satışı için saklanacağını garanti ediyoruz
” ifadeleri yer aldı.
  • Açıklamada, 9/11 soruşturmalarına dahil olan kişi ve kuruluşlara ait değerli dosyaların fidye ödenerek elde edileceği belirtildi.
Son yayınlanan mesajın olaylarla doğrudan ilgisi bulunan firmalara, hava yolları ve hükümet ajanslarına, onlarca hukuk bürosuna yönelik olduğu "
Fidye parasını ödeyin yoksa bu belgelerler sizi gömeriz
” ifadesi yer aldı.
Mesajda, “
Eğer bizi yanıltmaya devam ederseniz her seferinde bir üst seviyedeki belgeleri açıklamaya devam edeceğiz
” denildi.

#11 Eylül
#Hacker
#ABD
5 yıl önce