|

Halı saha maçlarına teknolojik platform

Teknolojik yenilikler ve girişimler spor faaliyetlerinde de sınır tanımıyor. Futbol sevdamız oyun konsollarında, sosyal medyada ve internetteki farklı platformlarda devam ederken mahalle maçları da mobil ortama taşındı.

Orhan Orhun Ünal
00:22 - 2/10/2022 Pazar
Güncelleme: 00:26 - 2/10/2022 Pazar
Yeni Şafak
Halı saha maçlarına teknolojik platform.
Halı saha maçlarına teknolojik platform.

Teknolojik yenilikler ve girişimler spor faaliyetlerinde de sınır tanımıyor. Futbol sevdamız oyun konsollarında, sosyal medyada ve internetteki farklı platformlarda devam ederken mahalle maçları da mobil ortama taşındı. Nasıl mı? Halı saha maçlarına meraklı olanlar için internet siteleri ve uygulamalar yaygınlaşıyor. Halı saha maçı yapanların sürekli iletişimde olduğu bu platformlarda akşamki maç için eksik oyuncuyu bulabiliyorsunuz.

MOBİLDEN KAYDOL HEMEN TAKIMINI OLUŞTUR

İnternetten veya mobilden kayıt olduğunuz platformlara hangi pozisyonda oynadığınızı, semtinizi ve müsait olduğunuz saatleri yazıyorsunuz. Size uygun ve yakın yerlerde yaşayanlarla iletişimde olarak takım kurabiliyorsunuz. Bazı uygulamalara maçlarınızdan görüntü yükleyebiliyorsunuz. internet siteleri, hem futbol sevdalılarının sosyal medya ortamı hem de eksik oyuncu ihtiyacını karşılayan bir mecra gibi faaliyet gösteriyor. Sistem kendi 11’inizi kurma imkanı veriyor.

PANDEMİDE İLGİ ÇOK ARTTI

Halı sahaya adam bulmak isteyen kişiler profilinizi inceleyip mesaj atıyor. Özellikle pandemi döneminde maçta oynayacak kişi bulmakta zorlanan mahalle takımlarının rağbet gösterdiği uygulamalara ilgi artmış durumda.

BİRİLERİ İÇİN DE KAZANÇ KAPISI

Bunun yanında şirket turnuvaları için birebir görülen platformlar yakın zamanda popülerliğini artıracak gibi duruyor. Öyle ki bu sitelere kayıt olarak para karşılığı, eksik adamların yerine oynayan bile var. Yani bu teknolojiler, birileri için kazanç kapısı haline gelmiş durumda. Sosyal medya platformları sayesinde amatör ligde oynayanlar bile para kazanmak için ilan verebiliyor. İnternet siteleri aracılığıyla ücret karşılığında kadroya dahil oluyorlar.

#Halı saha
#Teknoloji
2 yıl önce