|

Hotspot ücretini sorduk sonuçlar şaşırtmadı

Mobil internet yani Hotspot kullanımının 2019 yılı itibariyle ücretli olacağı gündeme gelmişti. Hotspot kullanım ücretlerini internet kullanıcılarına sorduk ve sonuç şaşırtmadı. Kullanıcıların yüzde 90’dan fazlası kullanım ücreti talep edilmesini yanlış buldu.

Yeni Şafak
09:59 - 26/12/2018 Çarşamba
Güncelleme: 10:41 - 26/12/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Mobil cihazlardan başka bir kullanıcıyla internet paylaşımı özelliğinin ücretli olması kullanıcılar tarafından eleştirildi.
Mobil cihazlardan başka bir kullanıcıyla internet paylaşımı özelliğinin ücretli olması kullanıcılar tarafından eleştirildi.

Hotspot, akıllı telefon kullanıcılarının çokça başvurduğu bir bağlantı yöntemi. İnternet bağlantısı olmayan bir cihaz için akıllı telefonunuzu modem olarak kullanarak internete bağlamanın en pratik yolu diyebiliriz. Kullanıcılar bu işlemi şimdiye kadar ücretsiz bir şekilde yapabiliyordu. Ancak geçtiğimiz günlerde Hotspot kullanımının ücretli olacağı gündeme geldi.


Biz de bir anket yaparak Hotspot kullanım ücretlerini sorduk ve sonuçlar şaşırtmadı. 4 bin 477 kişinin katıldığı ankette katılımcıların yüzde 93’ü bu ücretlendirmeyi yanlış bulduğunu belirtti. Sosyal medya platformlarından yaptığımız anketlerin sonuçlarına bakılırsa hotspot uygulamasından ücret alınması kullanıcıların olumsuz karşıladığı bir durum.

Turkcell yeni bir açıklama yaptı

Turkcell, hotspot yoluyla mobil veri paylaşımı yapan müşterilerinden "Hızlı Giriş" teknolojisi üzerinden giriş yapmaları halinde, herhangi bir ücret talep edilmeyeceği açıklamasında bulundu.

Turkcell'den yapılan açıklamada, şirket olarak öncelikli amaçlarının müşterilerinin değişen kullanım alışkanlıkları ile aynı doğrultuda gelişen yeni taleplerine uygun çözümler üretebilmek olduğu bildirildi.

Son dönemde müşterilerinin yoğun şekilde, "Kişisel Erişim Noktası" (hotspot) özelliğini kullanırken, yetkisiz internet paylaşımı sonucu istenmeyen güvenlik sorunları yaşanmasını engelleyen bir seçenek talep ettiklerin belirtilen açıklamada, 15 Ocak'tan itibaren yeni bir uygulamanın hayata geçirileceği kaydedildi.

Vodafone da açıklama yaptı

Vodafone, hotspot yoluyla mobil veri paylaşımı için kullanıcılardan ücret talep edilmediği açıklamasında bulundu. Vodafone açıklamasında, "Türkiye'nin dijital dönüşümüne liderlik etme vizyonuyla faaliyet gösteren Vodafone, hotspot yoluyla mobil veri paylaşımı için kullanıcılarından ücret talep etmiyor" ifadelerine yer verildi.


#Hotspot
#internet
#mobil veri
5 yıl önce