|

Huawei akıllı telefon satışlarında Apple'ı geride bıraktı

Huawei bu yılın ikinci çeyreğinde 54,2 milyon adet akıllı telefon satışı gerçekleştirerek Apple’ı geride bıraktı. Çinli üretici bu satış rakamıyla dünyanın en büyük ikinci akıllı telefon üreticisi konumuna yükseldi.

Yeni Şafak
15:20 - 1/08/2018 Çarşamba
Güncelleme: 18:01 - 1/08/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Samsung ve Apple arasındaki rekabet ve yükselen fiyatlar en çok Huawei'nin satışlarının artmasını sağladı.
Samsung ve Apple arasındaki rekabet ve yükselen fiyatlar en çok Huawei'nin satışlarının artmasını sağladı.

Uluslararası Veri Şirketi’nin yayınladığı araştırma raporuna göre akıllı telefon üreticileri, 2018 yılının ikinci çeyreğinde toplam 342 milyon adet akıllı telefon sattı. Geçen yılın aynı döneminde bu rakam 348.2 milyon adet olarak açıklanmıştı. Akıllı telefon satışlarında yaşanan düşüş, piyasanın artık doyma noktasına ulaştığına işaret ediyor.



Huawei’nin Apple’ı geçerek dünyanın en büyük ikinci akıllı telefon üreticisi haline gelmesi en dikkat çeken detay oldu. Apple, 2010 yılının ikinci çeyreğinden bu yana ilk defa pazarda 3. Sıraya geriledi. Huawei ise yüzde 15.8 Pazar payıyla yılın ikinci çeyreğinde toplam 54.2 milyon adet akıllı telefon satışı gerçekleştirdi.



Listenin zirvesindeyse yine bir değişiklik olmadı. 71.5 milyon adet akıllı telefon satışı gerçekleştiren Samsung, hala dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi konumunda.

Apple ve Samsung’un kıyasıya rekabeti ve yüksek fiyatlandırmalarından dolayı tüketiciler alternatif olarak Huawei’ye yönelmeye başladı. Ayrıca Huawei’nin son yıllarda çıkardığı akıllı telefonlarla büyük bir kitle oluşturmasının bu başarıda payı büyük.

#Huawei
#APple
#Samsung
#akıllı telefon
6 yıl önce