|

Huawei CEO'su yeni projelerini açıkladı

Huawei CEO’su Richard Yu, şirketin üzerinde çalıştığı teknolojileri açıkladı. 2018’de büyük bir gelişme kaydeden yakın bir gelecekte katlanabilir ve 5G’li bir akıllı telefon modelini piyasaya sürebilir.

Yeni Şafak
17:36 - 20/10/2018 Cumartesi
Güncelleme: 17:42 - 20/10/2018 Cumartesi
Huawei'nin katlanabilir akıllı telefonlarla ilgili projesi birkaç yıldır konuşuluyor.
Huawei'nin katlanabilir akıllı telefonlarla ilgili projesi birkaç yıldır konuşuluyor.

Çinli akıllı telefon üreticisi Huawei’nin CEO’su Richard Yu, şirketinin yeni modellerinin katlanabilir olabileceğini söyledi. Digital Trends’e verdiği röportajda hem katlanabilen hem de 5G teknolojisini destekleyen bir cihaz geliştirmek için çalıştıklarını ve önümüzdeki yıl çıkarmak istediklerini açıkladı. CEO, henüz son kullanıcıya yönelik bir tasarım olmadığı için lansmanın birkaç yıl daha gecikebileceğini ekledi.


Yu, şirketin bunun yerine Huawei Mate 20 X gibi telefonları geliştirmeye odaklandığını söyledi. Çünkü 7.2 inçlik ekrana sahip olacak bu cihazın kaltanabilir olması bekleniyor. Katlanabilir akıllı telefon fikri yıllardır konuşuluyor ancak teknik engeller bu fikrin hayata geçirilememesinde büyük rol oynuyor. Samsung Galaxy Round ve LG G Flex gibi bükülebilen ekranlı cihazlar mevcut; ancak tam katlanabilir ekranı olan bir cihaz şimdilik yok.


Bu cihazlar, gerçek cihazlardan ziyade konseptlerin birer numunesi gibi görünüyor. Galaxy serisinde birkaç yıldır hafif kıvrımlı ekranlar kullanan Samsung, bu yılın sonunda katlanabilir bir telefon çıkarabileceklerinin sinyalini vermişti. Bu gerçekleşirse Huawei gibi diğer şirketler de benzer konseptleri takip edeceklerdir.

#Akıllı telefon
#Huawei
#5G
#Katlanabilir
6 yıl önce