|

Huawei HarmonyOS resmen tanıtıldı

ABD ambargosu sonrası Android ve Google servislerini kullanması yasaklanan Huawei, çözümü kendi işletim sistemini geliştirmekte buldu. Duyurulmasının ardından 2 yıldır geliştirme süreci devam eden HarmonyOS sonunda bugün resmen tanıtıldı.

Yunus Emre Şahin
16:49 - 2/06/2021 Çarşamba
Yeni Şafak
HarmonyOS
HarmonyOS
Huawei,
uzun süren bir bekleyişin ardından
HarmonyOS
tanıtımını gerçekleştirdi. Yani aslına bakılırsa ABD'nin Çinli şirkete uyguladığı ambargo, yeni bir işletim sisteminin ortaya çıkmasını sağladı.
Öncelikle
HarmonyOS'un
aslında kapsayıcı bir şekilde hem akıllı telefonlar hem de genel olarak giyilebilir ürünler, televizyonlar ve ek araçlara geleceğini belirtmek gerekiyor. Hatta bunlar arasında akıllı ev aletleri de yer alıyor; akıllı buzdolapları bile bu sistemin bir parçası. Ayrıca
işletim
sistemi
şu an tam anlamıyla hazır ve kullanılabilir durumda.

Huawei'ye göre
HarmonyOS'un
en can alıcı noktalarından biri tek bir kod yapısına sahip olması. Böylece az önce bahsettiğimiz farklı alanlardaki ürünlerde kullanılması mümkün hale geliyor. Ayrıca HarmonyOS'un diğer şirketler tarafından kullanımında da herhangi bir sıkıntı yok. Yani aslında Huawei'nin tekelinde değil.
Bu işletim sistemi ilk kez ortaya çıktığında da uygulama tarafıyla alakalı çok fazla söylenti vardı. Sistemde kurulu gelenlerin yanı sıra ek uygulamaların nasıl sunulacağı da merak konusuydu.
Huawei'nin
uygulama mağazası
App
Gallery
elbette
HarmonyOS
için de geçerli.
#huawei
#harmonyos
#huawei harmonyos
#huawei işletim sistemi
3 yıl önce