|

Huawei tüm cihazlarına performans modu getiriyor

Çinli teknoloji devi Huawei, tüm cihazlarına performans modu getiriyor. Geçtiğimiz haftalarda teknoloji devinin performans testlerinde yaptığı hile ortaya çıkınca Huawei, kullanıcılarından özür dilemek adına söz konusu özelliği buton olarak tüm telefonlara entegre etmeye hazırlanıyor.

Yeni Şafak
00:26 - 18/10/2018 Perşembe
Güncelleme: 00:27 - 18/10/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Huawei P20 Pro
Huawei P20 Pro

Çinli teknoloji devi Huawei, geçtiğimiz haftalarda yazılım hilesi ile resmen çalkalandı. Firmanın gözde cihazı olan P20 serisinin bencmark ile yapılan testlerinde ortaya çıkan puanların standart kullanıma göre doğru değerleri vermediği AnandTech yaptığı araştırma ile ortaya çıkmıştı.

HUAWEİ’İN P20 SERİSİ PERFORMANS TESTLERİ HİLELİ ÇIKTI!

AnandTech’in yaptığı araştırma sonucunda Huawei’in P20 serisinin bencmark testinde ortaya koyduğu değerlerin hileli olduğu anlaşıldı. Yapılan araştırmaya göre Huawei’in P20 seri test edileceği zaman test edileceğini anlıyor ve tam performans çalışıyor. Test bittikten sonra ise cihaz normal hızına geri dönüyor. Kısacası cihaz test sırasındaki performansını normal kullanımda göstermiyor.

Cihazı tam performans çalıştıracak bir mod bulunmadığından kullanıcılar cihazlarından test sırasında elde ettiği performansı alamıyor. Lakin cihaz test sırasında gösterdiği performansta çalışması durumunda çok hızlı batarya tüketiyor ve aşırı ısınıyor. Lakin kullanıcılar bu kararın kullanıcıya bırakılmasını savunuyor. Huawei de özür dilemek için kullanıcılarının bu isteğini yerine getiriyor.


HUAWEİ TÜM TELEFONLARINA PERFORMANS MODU GETİRİYOR!

Kullanıcılarının isteklerine kulak veren ve kullanıcılarından özür dilemek için tüm telefonlarına performans modu getirmeyi planlayan Huawei, yayınlayacağı güncelleme ile kullanıcılarını bu sorundan kurtaracak. Gelen yeni özellik ile birlikte Huawei kullanıcıları arzu ettiklerinde yeni eklenecek olan performans modunu aktif ederek cihazlarını tam performans kullanabilecekler. Lakin cihazlar bu performans modunda çalıştığında normale göre daha fazla şarj tüketip daha fazla ısınacak.

Hayranlarının güvenini yeniden kazanmak için kolları sıvayan teknoloji devi söz konusu sansasyonel hareketinden sonra kullanıcılarına kulak verecek gibi görünüyor.

#Huawei
#P20
#bencmark
#Test
5 yıl önce