|

Huawei tüm tartışmalara rağmen İngiltere’ye 5G altyapısı götürüyor

Çinli akıllı telefon ve telekomünikasyon donanımları üreticisi Huawei’nin 5G teknolojileri başta ABD olmak üzere birçok ülkede tartışmalara neden olmuştu. İngiltere Başbakanı Theresa May geçtiğimiz günlerde Huawei tarafından ülkenin 5G altyapısının belli kısımlarının inşa edilmesine onay verildi.

11:00 - 24/04/2019 Çarşamba
Güncelleme: 11:03 - 24/04/2019 Çarşamba
Diğer
Huawei dünyanın en büyük 5G altyapısı sağlayıcılarından birisi konumunda.
Huawei dünyanın en büyük 5G altyapısı sağlayıcılarından birisi konumunda.

Huawei’nin antenler ve diğer ağ bileşenleri de dahil olmak üzere İngiltere’nin 5G altyapısını inşa etmesi için ülkenin başbakanı Theresa May onay verdi. Ulusal Güvenlik Konseyi tarafından verilen karara İngiltere’deki siyasetçiler ve halk tarafından sert eleştiriler geldi. Eleştirilere Huawei’nin Çin hükümetiyle arasında olduğu iddia edilen bağları sebep gösterildi.

ABD Huawei için yoğun baskı yapıyor

Geçmişte Çin ve Rusya’nın siber tehditlerine karşı uyarıda bulunan İstihbarat Başkanı Jeremy Fleming’in, bugün İskoçya, Avustralya, Kanada, Yeni Zelanda’daki istihbarat teşkilatı üyelerine ve ABD’ye karşı uyarıda bulunduğu söyleniyor.

Trump yönetimi müttefiklerin; Çinli firmaların ürünlerini resmi çalışma kapasitelerinde kullanmalarını yasakladıktan sonra Huawei ekipmanlarını da kullanmayı bırakmalarıiçin baskı yapmaya çalışmıştı.

#Huawei
#İngiltere
#5G
#teknoloji
5 yıl önce