|

Huawei ve Xiaomi birbirine girdi

Xiaomi geçtiğimiz günlerde çift arka kameraya sahip Mi Mix 3 modelini piyasaya sürmüştü. Bununla birlikte Xiaomi’nin CEO’su Lei Jun, Mi Mix 3’ün Huawei P20 Pro’dan daha iyi bir kamera performansına sahip olduğunu iddia etti. Bu durum üzerine Huawei’den yanıt gecikmedi. İki Çinli şirket Huawei ve Xiaomi’yi birbirine düşüren olayın detayları haberimizde.

Yeni Şafak
15:23 - 29/10/2018 Pazartesi
Güncelleme: 15:25 - 29/10/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Her iki şirkette güçlü kameralara sahip akıllı telefon üretiyor.
Her iki şirkette güçlü kameralara sahip akıllı telefon üretiyor.
Xiaomi geçtiğimiz günlerde düzenlediği etkinlikte Mi Mix 3 modelini piyasaya sürmüştü. Şirketin CEO’su Lei Jun etkinlik sırasında
“En pahalı olan en iyisi değildir. Xiaomi Mi Mix 3’ün kamerası Huawei P20 Pro’ya kıyasla daha iyi bir kamera performansına sahip.”
iddialarında bulunmuştu.

Huawei’den yanıt gecikmedi

Lei Jun’un sözleri üzerine Huawei CEO’su Richard Yu, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada
“Herhangi bir akıllı telefon üreticisi, Huawei P20 Pro özelliklerini kısa bir süre içinde geçemez. Sadece kendimizi aşabiliriz.”
diyerek sert bir çıkış yaptı.

Şu anda dünyanın en iyi kamerasına sahip akıllı telefonu kabul edilen Huawei P20 Pro, DxOMark ekibi tarafından 109 puana layık görülmüştü. Xiaomi Mi Mix 3 ise 103 puanla listenin beşinci sırasına yerleşti.

Zaten iki şirketin birbirine girmesine sebep olansa DxOmark ekibinin Mi Mix 3 modeline verdiği 103 puan. Listeye ulaşmak için
#Xioami Mi Mix 3
#Huawei P20 Pro
#kamera
5 yıl önce