|

Huawei'nin katlanabilir telefonu daha erken gelebilir

Huawei, katlanan akıllı telefonu Samsung’dan daha önce piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Samsung’un Galaxy X kod adlı katlanabilir telefonunu 2019’da satışa sunacağı söylenmişti. Ortaya çıkan yeni sızıntılara göre Huawei bu tarihten önce kendi katlanabilir akıllı telefonunu tanıtacak.

Yeni Şafak
10:41 - 27/07/2018 Cuma
Güncelleme: 10:45 - 27/07/2018 Cuma
Yeni Şafak
Huawei yeni katlanabilir telefonu sınırlı sayıda üreterek Samsung'dan önce piyasaya sürmeye hazırlanıyor.
Huawei yeni katlanabilir telefonu sınırlı sayıda üreterek Samsung'dan önce piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Samsung’un katlanabilir akıllı telefonuyla ilgili uzun yıllardır söylentiler dolaşıyor. Son aylarda yeni cihazın adının Galaxy X veya Galaxy F olacağı yönünde sızıntılar mevcut. 2019’un başında piyasaya sürüleceği söylenen bu cihazdan önce Huawei, kendi katlanabilen telefonunu Samsung’dan önce tanıtacak.

Nikkei’de yer alan habere göre, "konuyla ilgili sektör kaynakları ve analistlere göre" Huawei, bu katlanabilen telefonu 2019'un başlarında tanıtmak üzere Apple'a donanım parçaları satan telefon ekranı üreticisi BOE ile anlaştı.

Sınırlı sayıda üretilebilir

Huawei, iddiaya göre bu cihazı üreterek düzgün çalışan bir telefon sunmak istiyor ve piyasaya daha önce çıkmak istiyor. Katlanabilir telefonun 20.000 veya 30.000 gibi çok kısıtlı sayılarda üretileceği söyleniyor.

Huawei katlanan telefonunu önce üretebilir ancak bu telefon muhtemelen Galaxy X kadar iyi olmayacak. Elbette firma kaliteden ödün vermemeye çalışacak. Bir başka kaynak, çıkış tarihinin teknolojinin geliştirilme durumuna ve cam panellerin dayanıklılığına göre değişeceğini söylüyor. Yani Huawei sorun yaşarsa, ilk olmayabilir.

#Samsung
#Huawei
#Katlanabilir akıllı telefon
6 yıl önce