|

Hydrocoin'in teknolojisi Google Authenticator'u tahtından edebilir

Bitcoinin popüler hale gelmesi ile birlikte alt coin piyasası da her geçen gün büyümeye devam ediyor. Arkasına aldıkları proje, yazılım veya teknoloji gibi alt yapılardan doğan alt coinlerin bir kısmı başarılı olurken bir kısmı da ortaya koydukları projeleri tamamlayamadıkları veya yatırım alamadıkları için yok olup gidiyor. Lakin son dönemde alt yapısını diğer alt coinlere göre çok farklı bir taban üzerine kuran Hydrocoin, kripto piyasasının güvenliğini sağlamak adına bir atılımda bulundu.

Mustafa Kalkan
17:25 - 31/08/2018 Cuma
Güncelleme: 17:57 - 31/08/2018 Cuma
Yeni Şafak
Hydrocoin'in alt yapısını oluşturan Hydrogen 2FA, Google'ın Authenticator'unden çok daha sağlam bir altyapıya sahip.
Hydrocoin'in alt yapısını oluşturan Hydrogen 2FA, Google'ın Authenticator'unden çok daha sağlam bir altyapıya sahip.

Kripto piyasasını derinden sarsan hack olaylarının önüne geçmek için yeni bir güvenlik sistemi geliştiren Hydro’nun kurucuları daha şimdiden Google’ın Authenticator’une kafa tutmaya başladı.

Kurucularının girişimleriyle yakın zamanda kripto para borsalarının güvenliğini hedefliyor. Hydro, siber saldırılara karşı güvenliği üst seviyelere çıkarmayı hatta bilgisayar korsanlarının bu piyasadan uzak kalmasını sağlayabilir.

Her geçen gün aldığı yatırımlar ile biraz daha güçlenen ve yaptığı görüşmeler ile kullanım alanını genişletmeyi planlıyor. Hydro’nun yakın zamanda kurduğu üst düzey güvenlik yazılımı sayesinde bankalar ve kişisel veri güvenliğine kadar birçok alana entegre olması bekleniyor.


Google’a rakip olacak

İnternette güvenlik çok uzun süredir tartışılan bir konu ve özellikle büyük firmalar verilerini koruyabilmek için yeni yollar arıyor. Bilgisayar korsanları da ‘hırsıza kilit dayanmaz’ deyimini doğrular nitelikte sürekli olarak bu verileri çalmanın farklı yollarını üretiyor. İşte tam burada iki faktörlü kimlik doğrulama (2FA) yöntemi devreye giriyor.

Günümüzde artış gösteren dijital suçlar ve internet sahtekarlıklarına karşı birçok kişi çevirim içi güvenlik konusunda kullanıcı bilgileri ve şifrelere aşina oldu. Ancak ‘iki faktörlü kimlik doğrulama nedir?’ sorusunu sorarsanız, birçok kişi bunu muhtemelen cevaplayamayacaktır.

Kötü niyetli kişiler basit bir şifre ve kullanıcı adıyla giriş yaptığınız sitelere kolayca sızarak kişisel bilgilerinizi hatta finansal bilgilerinizi çalabilir. Özellikle bazı suç örgütleri bu tür eylemlerle kendilerini finanse edebiliyor.

Uzmanlara göre, çok faktörlü kimlik doğrulamasıyla çevrimiçi kimlik hırsızlığı ve diğer çevrimiçi sahtekarlıkların büyük derecede önüne geçilebilir. Çok faktörlü kimlik doğrulaması kullanılırsa hırsızlar mağdurun bilgilerine sürekli erişmek zorunda kalacaktır ve bu nedenle daha kolay yakalanabilir hale geleceklerdir.

İki faktörlü kimlik doğrulama(2FA) nedir?

İki adımlı doğrulama (ya da "2FA"), iki farklı doğrulama yönteminin kombinasyonunu gerektirerek, bir servis sağlayıcısının kullanıcının kimliğini tanımlama işlemidir. Bu kombinasyon kullanıcının bildiği bir şeyden (bir şifre ya da PIN kodu gibi), kullanıcının sahip olduğu bir şeyden (anahtarlık ya da cep telefonu gibi) ya da kullanıcıya bağlı veya kullanıcıdan ayrılamayacak bir şeyden (parmak izi gibi) oluşabilir.

  • Hayatınızın diğer alanlarında muhtemelen iki adımlı doğrulamayı kullanıyorsunuz. Bir ATM kullanarak para çektiğinizde, hem fiziksel banka kartına (sahip olduğunuz bir şey), hem de bir PIN koduna (bildiğiniz bir şey) sahip olmalısınız. Ancak şu anda birçok online servis kullanıcılarının kimliklerini doğrulamak için bir adımlı doğrulamayı kullanıyor.

Hydro 2FA App

Şu an yaygın olarak kullanılan iki adet 2FA uygulaması var: Google Authenticator ve Authy. 2FA’yı duyan çoğu kişi ilk olarak Google Authenticator ile tanışıyor. Her iki uygulama ekstra çevrimiçi güvenlik hizmeti sağlıyor ve her iki uygulamanın Hydro 2FA uygulamasına göre bazı dezavantajları var. Blokzincir teknolojisinin geldiği son noktada Hydro, özellikle çevrimiçi güvenlik konusundaki araştırmalarıyla dikkatleri üzerine çekti. Son birkaç aydır büyük kripto para borsalarında işlem gören bu teknoloji ürünü rakiplerine karşı oldukça avantajlı görünüyor.

  • Google 2FA’nın dezavantajları:
  • 1- Google Authenticator, çoklu cihaz kullanımını desteklemiyor. Yani bu uygulamayı yalnızca bir adet cihaz üzerinden kullanabiliyorsunuz. Eğer farklı bir cihazda açarsanız diğer cihazdaki oturumunuz kapanıyor.
  • 2- Merkezi bir sisteme sahip yani eğer 2FA uygulamasının bağlı olduğu serverlar çökerse Authenticator’de çökecektir.
  • 3- Yalnızca mobil cihazlar için tasarlanmış olması.
  • Authy’nin dezavantajları:
  • 1- Telefon numarasıyla kayıt olduğu için eğer servis sağlayıcınızda bir güvenlik açığı oluşursa iki faktörlü korumanız da tehlikeye girecektir.
  • 2- Google Authenticator gibi merkezi bir yapıya sahip olan Authy, merkeze yapılacak bir saldırı durumunda sizin bilgileriniz de risk altında olacaktır.

Hydrogen 2FA – Raindrop

Hydrogen, blokzincir teknolojisiyle finansal sistemler üzerinde devrimsel değişiklikleri hedefliyor. Hydro, yeni ve mevcut özel sistemlerin, uygulama ve belge güvenliğini, kimlik yönetimini, işlemleri ve yapay zekayı geliştirmek için tasarlandı. Bunları yaparken bir kamusal engelleyicinin değişmez ve şeffaf dinamiklerinden yararlanır. Hydrogen’in finansal varlıklarınızı güvence altına almak için tasarlandığını söyleyebiliriz.

#Hydrocoin
#bitcoin
#kripto para
6 yıl önce